LESERINNLEGG: Regjeringen har sviktet norske sjøfolk

vidar kleppe

Sjømannsorganisasjonene i Norge er med rette svært skuffet over Høyre og Frp regjeringens, nye maritime strategi. Eller mer presist mangel på en strategi for å beholde norske sjøfolk.

For alle seilende i Color Line, var innholdet i strategien et slag i ansiktet. Hele 700 kvinner og menn risikerer nå å bli oppsagt ved at Color Lines to Kiel-ferger kan registreres i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

Les også:  11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

I praksis betyr dette dessverre at Color Line står fritt til å bruke utenlandsk arbeidskraft på lønninger langt under hva som er akseptabelt i Norge, på disse rutene.

Jeg og mener at Høyre og FrP regjeringen, helt klart har sviktet sine tidligere lovnader om å trygge norske arbeidsplasser i skipsfarten, ved ikke å gi Norske sjøfolk de beste økonomiske internasjonale rammevilkår for fremdeles å ha norske kvinner og menn på norske båter – med norsk flagg.

Les også:  Journalisten Bjørn Olav Jahr: – Fakta må alltid trumfe følelser

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene i Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.