nfk

Fylkestinget i Nordland kritiske til Helse Nord

– Sykehus og helsetilbud i Nord-Norge kan ikke endres på uten at det blir sett i sammenheng med beredskap, sikkerhet, bosetting og forsvarsevne. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordland fylkesting, Elin... Les mer »
nfk

Eldst og yngst på fylkestinget i Nordland

Èn ting er Knut Petter Torgersen (Ap) og Maria Munkhaug (H) skjønt enige om: Fylkestinget trenger representanter i alle aldre hvis det skal være relevant. Førstkommende mandag samles fylkestinget i Nordland til... Les mer »
nfk

Et ungt fylkesråd skal styre Nordland

Det er et nokså ungt fylkesråd som vil bli valgt under Nordland fylkestings konstituering i neste uke. – Unge, og svært erfarne politikere, sier en fornøyd kommende fylkesrådsleder, Svein Øien Eggesvik. Under fylkestingets... Les mer »
nfk

Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland – Nytt parti valgt inn

Fylkesvalgstyret har godkjent kommunestyre- og fylkestingsvalget i Nordland. – Vi kan ønske ett nytt parti inn i fylkestinget, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 ble gjennomført 10. og... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Ny ordfører i Bodø

Journalist Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani snakker om valget, inhabilitets-skandaler og verdensrekord i EMD-dommer for barnevernet i en ny podcast. Først snakker duoen fra Bodø om kommune- og fylkesvalget 2023. – Det... Les mer »
Foto: Høyre/Erik Norrud

Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

Meningsmålingene har sett bra ut for de blå partiene mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har slitt med frustrasjon fra velgerne om privatøkonomi, i tillegg har nok en rekke skandaler preget valgkampen. I Bodø... Les mer »
kø

Skolevalget 2023: Klar borgerlig framgang

Årets skolevalg er avsluttet, etter uker med debatter, valgtorg og til slutt avstemning. FrP og Høyre går kraftig fram, sammenlignet med skolevalget som ble arrangert i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2019.... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: FrP mener Ernas mageknip kunne vært unngått

Erna Solberg kunne unngått å få vondt i magen dersom Høyre hadde vært med på Fremskrittspartiets forslag om å kutte i avgifter. Av: Hans Andreas Limi, Nestleder, Fremskrittspartiet. Det er bra at... Les mer »
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Høyre vil sikre at opplæringskontorene fortsatt kan være part i opplæringskontrakter

Mange bedrifter og organisasjoner som jobber med og på vegne av lærlinger har gitt klar beskjed om at regjeringens forslag til ny opplæringslov vil kunne svekke lærlingeordningen fordi opplæringskontorenes rolle svekkes. –... Les mer »
Beate Bø Nilsen

Nordland Høyre vil ha frivillig verneplikt rettet mot helsevesenet

Høyre vil ha fylkestinget med på en uttalelse der man ber regjeringen utrede frivillig verneplikt rettet mot helsevesenet. Helsevesenet mangler mange varme hender samtidig som «Eldrebølgen» er i ferd med å nå... Les mer »