nfk

Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Fylkestinget i Mo i Rana har debattert flere sentrale aspekter rundt kanskje den viktigste infrastruktur i Nordland, nemlig ferjetrafikken. Gruppeleder i Høyre, Stig Tore Skogsholm og fylkestingsrepresentant Richard Dagsvik i Frp etterlyser... Les mer »
nfk

Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Hva i all verden driver Høyre med, undrer Arbeiderpartiets fraksjonsleder for utdanning Nathaniel Holan Larsen. I en fylkestingssak om Kleiva videregående skole og naturbruks-utdanningene mener Ap at Høyre overkjører rektor – og... Les mer »
nfk

Sier nei til å åpne Nordland VI

Nordland fylkesting sier nei til forslaget om å gjenåpne Nordland VI for olje- og gassutvinning. – Fylkestinget knuser Høyres oljedrøm, sier Håkon Møller, gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne. Det vakte oppsikt da... Les mer »
nordland fylke

Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Nylig behandlet Nordland fylkesting sitt høringssvar på endringer av fraværsgrensen. Arbeiderpartiet sliter med å forstå posisjonens motstand mot deres forslag. Partiet foreslo at fravær som skyldes innstilte og forsinkede båter, ferger og... Les mer »
nfk

Vil ha samferdselssatsing i Ofoten

Kim Haugan Schei (Sp) , Cecile Hegge (V) Stig Tore Skogsholm (H) og Rune Østergren (FrP) i fylkestinget ønsker økt investering i kritisk infrastruktur i Narvik og omkringliggende områder. – Det er nødvendig... Les mer »
Foto: Trondheim Havn

LESERINNLEGG: Ernas påstander om konspirasjonsteorier en avsporing

Fremskrittspartiets kritikk av ny smittevernlov handler om at viktige demokratiske prinsipper settes til side. Høyres partileder Erna Solbergs fokus på konspirasjonsteorier er en avsporing og et forsøk på å ødelegge en viktig... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: Ny smittevernlov et demokratisk problem

Regjeringen har lagt frem et forslag til en ny smittevernlov, som vil gi makt fra Stortinget til byråkrater. Av: Morten Wold og Bård Hoksrud, stortingsrepresentanter og medlemmer i helsekomiteen for Fremskrittspartiet. Forslaget... Les mer »
nfk

Endelig er studentene i Nordland prioritert

Fylkestingsrepresentantene Isabella Emilie Pigini Storli og Maria Strand Munkhaug er glad for at de bussreisende i Nordland nå skal få rimeligere billetter. Nå vedtar Nordland fylkesting fylkeskommunens budsjett for 2024, og økonomiplan... Les mer »
nfk

Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Helse Nords arbeid med strukturprosesser, som er beordret av helseminister Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet, har skapt enorm motstand over hele Nordland, konstaterer posisjonspartiene i fylkestinget. – Folk frykter for sykehus, akutt- og... Les mer »
nfk

Fylkestinget i Nordland kritiske til Helse Nord

– Sykehus og helsetilbud i Nord-Norge kan ikke endres på uten at det blir sett i sammenheng med beredskap, sikkerhet, bosetting og forsvarsevne. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordland fylkesting, Elin... Les mer »