vinter barn

Bodø Røde Kors arrangerer vinterferie for familier i Sulitjelma

Røde Kors arbeider aktivt for å sikre at alle barn får like muligheter. Gjennom «Ferie for alle» kan barn fra familier med landvarig svak økonomi få mulighet til å reise på ferie med... Les mer »
dmf

Gruvesikring i Sulitjelma utsatt for hærverk: – Forholdet er anmeldt

Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren på Svalbard (DMF) har i løpet av sommeren gjennomført sikringsarbeid ved tre gruveområder i Sulitjelma. Ett av disse har nylig blitt utsatt for hærverk, melder DMF. –... Les mer »
tunnel

Arbeid i Sulistunnelene etter påske

Etter påske gjennomføres det arbeid i Sulistunnelene, og derfor blir det ledebilkjøring på fylkesveg 830. – Nå skal vi gjøre vedlikeholdsarbeider i de fire tunnelene på vegen til og fra Sulitjelma.  Trafikantene... Les mer »
industri

Nye Sulitjelma Gruver planlegger ny virksomhet

Nye Sulitjelma Gruver AS ønsker å detaljregulere et område slik at man kan starte opp med forlengelse av eksisterende tunnel inn i fjellet ved Bursi-området, opplyser Fauske kommune. Ved eventuell fremtidig drift... Les mer »
statskog

Disse prosjektene i Nordland får penger fra Statskogfondet

Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat... Les mer »
møte

Styret i Sulitjelma Nærmiljøutvalg trekker seg

Et enstemmig styre i Sulitjelma Nærmiljøutvalg har varslet kommunen om at de legger ned sine verv. Årsaken skal være at gjennom mange år har nærmiljøutvalgets henvendelser til kommunen ikke blitt besvart og... Les mer »
gruvedrift

Nye Sulitjelma Gruver søker om tillatelse om gruvedrift i Fauske

Nye Sulitjelma Gruver AS (NSG) søker om tillatelse til utslipp fra produksjon av inntil 30.000 tonn kobber- og sinkkonsentrat pr. år fra underjordisk gruvedrift, opplyser Fauske kommune. Frist for tilbakemelding er 1.... Les mer »
langrenn vinter ski

Kobberløpet i Sulitjelma utsettes

Årets utgave av det tradisjonsrike Kobberløpet i Sulitjelma utsettes til 1. mai 2021, opplyser NRK Nordland. – Det er pandemisituasjonen som gjør det vanskelig for oss å arrangere rennet som planlagt 10.... Les mer »
julelys

Leter etter julegran til Fauske torg

Avdelingen park/friluft i Fauske kommune trenger et tre på 10-12 meter som skal benyttes som juletre på Fauske torg, opplyser Fauske kommune. Fauske kommune trenger også middels store tre til offentlige plasser... Les mer »
widerøe

Nytt liv i det gamle gruvesamfunnet Sulitjelma

Omgitt av majestetiske fjell, isbreer og et av Norges største uberørte fjellandskap, ligger det gamle gruvesamfunnet Sulitjelma. I det som en gang var landets nest største industriarbeidsplass, er det nå fornyet optimisme... Les mer »