Stor interesse for HentMeg i Sandnessjøen

buss

I løpet av de tre første månedene ble det gjennomført 2600 reiser med den nye busstjenesten HentMeg i Sandnessjøen. – Etter litt skepsis i starten har kundene tatt godt imot ordningen, og undersøkelser viser at de er svært fornøyde, sier Mathias Lauritzen, prosjektleder og rådgiver mobilitetskontrakt i Nordland fylkeskommune.  

1. april 2023 ble en ny og moderne busstjeneste innført i Sandnessjøen. HentMeg er en 16-seters minibuss som kan bestilles mandag–fredag klokka 9–14 og 16–20, og lørdager klokka 9–15. Dette er et supplement til de eksisterende bussrutene i Sandnessjøen.   

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Det var stor pågang og høy vekst de første ukene, deretter jevnet det seg ut å bli en stabil økning i antall kunder. Det har vært fint å følge med på en utvikling der mange ville prøve ut den nye løsningen, og fortsetter å benytte seg av tilbudet, sier Lauritzen.   

I løpet av de tre første månedene er det gjennomført 2600 reiser med HentMeg. Neste fase er høsten når hverdagen er tilbake.  

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Vi er spente og har gode forventninger til videre vekst. 

For å få tilbakemelding fra brukerne ble det gjennomført en brukerundersøkelse. Her var 8 av 10 kunder fornøyd eller svært fornøyd.  

– Vi er glade for å se at en stor majoritet er fornøyd med den nye løsningen. Vi tar også med oss at ikke alle er like fornøyde, og vurderer tiltak for hvordan tjenesten kan forbedres, sier Lauritzen. 

Fylkeskommunen vil nå dele de gode resultatene med Alstahaug kommune og Nordlandsbuss som er operatør på ytre Helgeland.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Vi har gjennom prosessen hatt møter med kommunen som har vært fremoverlente, gitt gode innspill og stilt tydelige forventninger. Nordlandsbuss har bidratt med operativ kompetanse og lang erfaring innen kollektivtrafikk i området, avslutter prosjektleder og rådgiver Mathias Lauritzen i Nordland fylkeskommune. 

HentMeg kan bestilles på hentmeg.no eller på telefon 947 92 772. Billetten kan kjøpes som en vanlig bussbillett i Reis-appen eller ombord i bussen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.