nfk

Klar melding til offshorenæringen i Nordland

ConocoPhillips Skandinavia AS skal bore en avgrensningsbrønn på Slagugle-funnet i Norskehavet i løpet av siste kvartal i år. Persontransport og basedrift er lagt til Kristiansund. Fylkesråd for næring i Nordland, Bjørn Larsen... Les mer »
nfk

Stenger Rishatt-tunnelen på dagtid

Vedlikeholdsarbeid fra tirsdag 27. februar og de neste par månedene. Bussen som til vanlig kjører tunnelen ved Sandnessjøen skal kjøre via sentrum. – Tunneler trenger jevnlig vedlikehold, og nå skal vi gjøre... Les mer »
St1 Norge

Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

Med konkurranse fra hele landet var det til slutt Shell Sandnessjøen som ble kåret til årets butikk i Shell-kjeden, og mottok heder og ære under en høytidelig prisutdeling torsdag. Det er energiselskapet... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune møtte oljeselskapene til dialog

Fylkesråd for næring Bjørn Larsen møtte oljeselskapene som har aktivitet i Norskehavet. – Jeg fikk en god oppdatering på aktivitetene som kommer de nærmeste årene. Disse selskapene er svært viktig for næringslivet... Les mer »
greenh

Planlegger produksjon av grønt hydrogen i Sandessjøen

Helgeland Havn og hydrogenprodusenten GreenH planlegger et storskalaanlegg for produksjon og bunkring av grønt hydrogen på Horvnes ved Sandessjøen. Om få år vil de fleste skip kunne bunkre direkte fra anlegget eller få... Les mer »
utdanning

Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

Nordland fylkeskommune eier tre undervisningstillatelser for akvakultur av matfisk som er tildelt Sortland, Meløy og Sandnessjøen videregående skoler. Disse skolene tilbyr  naturbruksutdanningen som leder fram til fagbrev i akvakultur. Alle tillatelsene leies... Les mer »
nfk

Nå er det 20 gratis ferjer i Nordland!

Alle ferjereiser til og fra øyer og samfunn uten fastlandsforbindelse blir gratis i Nordland fra og med i dag. – Dette er en god dag for næringsliv og innbyggere i fylket vårt.... Les mer »
buss

Stor interesse for HentMeg i Sandnessjøen

I løpet av de tre første månedene ble det gjennomført 2600 reiser med den nye busstjenesten HentMeg i Sandnessjøen. – Etter litt skepsis i starten har kundene tatt godt imot ordningen, og... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune åpnet nytt kontor i Sandnessjøen

Fylkesadministrasjonen har etablert seg i Sandnessjøen, i Petro næringshage på Horvnes. Nordland fylkeskommune leier seks kontorer med en kapasitet på inntil 9 personer. – I dag er det fire ansatte som vil... Les mer »
nfk

– Viktig at det nå skapes arbeidsplasser i nord

– Nå er det viktig å sikre at ringvirkninger av Aker BPs utbygginger treffer Nordland i større grad enn ved tidligere prosjekter, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland. Nå... Les mer »