Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

utdanning

Nordland fylkeskommune eier tre undervisningstillatelser for akvakultur av matfisk som er tildelt Sortland, Meløy og Sandnessjøen videregående skoler.

Disse skolene tilbyr  naturbruksutdanningen som leder fram til fagbrev i akvakultur. Alle tillatelsene leies ut til  kommersielle oppdrettsaktører som drifter tillatelsene for fylkeskommunen. Dette gir fylkeskommunen inntekter. Nå skal disse midlene bevilges tilbake til de skolene som har «blå» naturbruksfag.

Midlene fordeles som følger:

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

· Meløy videregående skole innvilges inntil 4 millioner kroner
· Sandnessjøen videregående skole innvilges inntil 7 millioner kroner
· Sortland videregående skole innvilges inntil 10 millioner kroner

Midlene vil bli brukt til å finansiere drift, nødvendig utstyr, infrastruktur og kostnadskrevende kurs knyttet til utdanningene.

– Oppdrettsnæringen er svært viktig for Nordland, og derfor må fylkeskommunen kunne tilby en attraktiv, realistisk og kvalitativ god opplæring i praktisk akvakultur, som dekker arbeidslivets behov. Vi må styrke og legge til rette for de marine og maritime opplæringene i fylket, slik kan vi bidra til vekst i Nordland, sier Sennesvik og legger til at de 21 millionene som nå overføres skolene er en førstegangsbevilgning,  

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Gjennom årlige bevilgninger vil en på sikt kunne forsterke akvakulturutdanningen i Nordland ytterligere, avslutter han. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.