utdanning

Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

Nordland fylkeskommune eier tre undervisningstillatelser for akvakultur av matfisk som er tildelt Sortland, Meløy og Sandnessjøen videregående skoler. Disse skolene tilbyr  naturbruksutdanningen som leder fram til fagbrev i akvakultur. Alle tillatelsene leies... Les mer »
nfk

Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

– Byggingen av nye Narvik videregående skole er et viktig prosjekt for fylkesrådet. Vi vil sette fokus på innovative anskaffelser i prosessen og skal utrede muligheten for offentlig-privat samarbeid, sier Lise Henriette... Les mer »
wc

Video av toaletter i skole i Vesterålen: – Synd at de skyldige ikke blir tatt

I dag ble det klart at politiet henlegger saken der videokameraer ble hengt opp på flere handikaptoaletter ved Hadsel videregående skole i Vesterålen. – Vi skulle selvsagt ha ønsket at saken ble... Les mer »
rettigheter

Kongsvinger kommune dømt for uaktsomt drap

Kongsvinger kommune er ilagt en foretaksstraff på halvannen million kroner for uaktsomt drap på en 11 år gammel gutt etter at han døde som følge av en allergisk reaksjon fordi skolens ansatte... Les mer »
forut

Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det... Les mer »
utdanning

– Alle elever på videregående skal kunne velge samisk

– Fylkesrådet vil at alle elever som ønsker å ta samisk språkfag i Nordland, skal få muligheten til det. Allerede inneværende skoleår starter vi en prøveordning på Knut Hamsun videregående skole, sier... Les mer »
apple

Fikk 100.000 kroner i dagsbøter: Bodø kommune retter app-feil

Det var etter et tilsyn i mai 2023 at Tilsynet for universell utforming i IKT fant brudd på krav om universell utforming i to skole apper Bodø kommune bruker. Nå har leverandørene... Les mer »
cv mal

Lanserer Skolelederen.no

Skolelederforbundet lanserer nå en ny digital nettside med nyheter og fagstoff. Målgruppen er Skolelederforbundets 4 500 medlemmer og alle andre som er opptatt av barnehage og skole. – Dette er et viktig skritt for... Les mer »
kø

Skolevalget 2023: Klar borgerlig framgang

Årets skolevalg er avsluttet, etter uker med debatter, valgtorg og til slutt avstemning. FrP og Høyre går kraftig fram, sammenlignet med skolevalget som ble arrangert i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2019.... Les mer »
skole

LESERINNLEGG: En skole tilpasset den enkelte

I dag får norske elever mulighet til å velge ulike linjer når de begynner på videregående skole. Da kan de peke seg ut en retning for å drive med det de interesserer... Les mer »