utdanning

Batterifagskole i Nordland!

Snart vil det være mulig å ta utdanning i batterifag på fagskolenivå i Nordland. – Dette er et grep vi tar for å støtte opp om utviklingen i det grønne skiftet og de... Les mer »
nfk

Nesna viktig for lærerutdanningen i Nord-Norge

– Det er gledelig at regjeringen nå gjenoppretter lærerutdanningen på Nesna, det sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe sier i en pressmelding i dag at han har bedt Nord universitet om... Les mer »
læring lærer klasse

Inviterer skoler i Nordland til Norgesmesterskapet i klima

1. – 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi. Gjennom to uker skal... Les mer »
jonas støre

Statsminister Jonas Gahr Støre til Bodø

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar med ordfører Ida Pinnerød når det endelig er klart for offisiell åpning av Aspåsen skole og Bodø kulturskole mandag 15. november, opplyser Bodø kommune. – Det blir... Les mer »
nfk

7 000 i ungt utenforskap i Nordland

7 000 personer er i såkalt ungt utenforskap i Nordland. Høyres gruppeleder Beate Bø Nilsen vil ha Nordland fylkesting med på en uttalelse der det legges mer ressurser inn i å hjelpe... Les mer »
nfk

Jobber for nasjonal dronelinje på Andøya

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya. I Solbergregjeringens forslag til statsbudsjett i 2022, lå det ingen penger til en landslinje i dronefag. Fylkesråd Elin Dahlseng... Les mer »
nfk

Stopper prosessen med Salten-skolene

Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide, legger bort videre utredninger rundt administrativ sammenslåing av skolene i Indre Salten. – Vi skal ha skoler i hele Nordland. Og vi må bygge på hver skoles unike kvaliteter. Etter god dialog med skolene, legger vi denne utredningen i... Les mer »
nfk

Skole i Flakstad får 31 000 til «bilbane»

Ramberg skole, Flakstad kommune får 31 000 kroner for å lage «bilbane», der elevene kan drive med refleksøvelser. Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir Ramberg skole, Flakstad kommune 31 000 kroner til trafikksikkerhetstiltak. Elevene skal... Les mer »
andre jensen

Predikant Andre «Levi» Jensen på Bodø-turne – Jaget av politiet!

Bodøposten.no publiserte nylig nyheten om predikanten Andre «Levi» Jensen som stod utenfor Bodø Videregående Skole for å snakke med ungdommen om Bibelen og Jesus. Og ungdommen var tydeligvis interessert og flokket seg... Les mer »
nettspill

1,5 mill. kr skal utdeles: Søknadsportalen åpen for Drømmestipendet 2022

Den 18 år gammel suksesshistorien fortsetter – Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd skal også i 2022 hjelpe unge kultur- og kunstutøvere med en pen slump penger og mye inspirasjon på veien mot... Les mer »