læring lærer klasse

Andre inntak til videregående opplæring i Nordland

Alle med ungdomsrett i Nordland har nå fått tilbud om skoleplass. I andre inntak har 467 søkere fått nytt tilbud om skoleplass. Av disse er det 202 søkere uten ungdomsrett som får... Les mer »
utdanning

Flere kommer inn på sitt førstevalg

Ikke siden 2005 har så mange søkere fått tilbud om å begynne på det studiet de har aller mest lyst til. Det har i 2022 vært en økning i antallet studieplasser som... Les mer »
nfk

Harald Valen blir ny rektor ved Nordland fagskole

Styret for Nordland fagskole har vedtatt å tilsette Harald Valen (58) som ny rektor for Nordland fagskole. – Valen innehar både de personlige egenskapene og kompetansen vi har etterspurt for å kunne... Les mer »
læring lærer klasse

Færre ungdommer søker skoleplass i Nordland

7825 elever med ungdomsrett fikk torsdag sjuende juli tilbud om skoleplass ved de videregående skolene i Nordland. Dette er betydelig lavere enn fjorårets tall på 8144 elever. Nedgangen skyldes primært lavere ungdomskull,... Les mer »
nfk

Helsefremmende støtte til videregående skoler i Nordland

11 videregående skoler har fått innvilget støtte til prosjekter som blant annet skal forebygge utenforskap og redusere sosial ulikhet blant elevene. Blant prosjektene er «Livsmestring for borteboere», «Bærekraft i samarbeid med Trollfjell... Les mer »
utdanning

Vil at fylkestinget skal bestemme utdanningstilbudet i Nordland

– Utdanningstilbudet i Nordland må være fremtidsrettet og speile de faktiske-Utdanningstilbudet må bestemmes i fylkestinget, sier Høyres gruppeleder, Beate Bø Nilsen. Hun mener fylkestinget må ta makta tilbake, og høre på elever,... Les mer »
whale

Øisteins blyant skaper spesiell skoleavslutning for Andøyelever

Skoleavslutningen på Andøyskolene blir i år helt spesiell. Øistein Kristiansen, kjent som Øistein blyant skal sammen med The Whale og Andøya Space Education arrangere et tegneshow 22. og 23. juni. Rett før... Les mer »
skole universitet

Ny rektor ved Sandnessjøen vgs.

Sylvi Halseth, som i dag er rektor ved Brønnøysund videregående skole, har takket ja til å bli ny rektor ved Sandnessjøen vgs. Sylvi Halseth kommer fra stilling som rektor ved Brønnøysund videregående... Les mer »
andøya space

Skoleelever på Andøya foreslo navn til en helt spesiell hval

Camilla Ilmoni fra The Whale og Ørjan Vøllestad fra Andøya Space tok en rundtur på Andøyskolene 30. juni for å få hjelp til å velge et navn til hval-maskoten til The Whale.... Les mer »
sykkel

Ett av tre barn kjøres til skolen

Foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien. Likevel blir så mange som ett av tre barn kjørt til skolen. Nå går Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen sammen for å... Les mer »