nfk

Skoletilbud i Nordland på høring

Nordland fylkeskommune legger nå frem et forslag til ny tilbudsstruktur på de videregående skolene for 2025-2029. Nå ønsker fylkeskommunen innspill og tilbakemeldinger på saken før den går til endelig politisk beslutning i... Les mer »
læring lærer klasse

Stor økning i gjennomføring på videregående skole i Nordland

Andelen av ungdom som fullfører og består videregående opplæring innen to år etter normert tid, har steget og endte på 78 prosent for 2017-kullet i Nordland! – Dette er det beste resultatet... Les mer »
nfk

Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Hva i all verden driver Høyre med, undrer Arbeiderpartiets fraksjonsleder for utdanning Nathaniel Holan Larsen. I en fylkestingssak om Kleiva videregående skole og naturbruks-utdanningene mener Ap at Høyre overkjører rektor – og... Les mer »
party fest

St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

St. Eystein skole er en katolsk grunnskole fra 1. til 10. trinn og startet opp høsten 2004. Skolen ligger i Bodø, like ved flyplassen som er nært sentrum og i Vestbyen bydel. Alle... Les mer »
nordland fylke

Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Nylig behandlet Nordland fylkesting sitt høringssvar på endringer av fraværsgrensen. Arbeiderpartiet sliter med å forstå posisjonens motstand mot deres forslag. Partiet foreslo at fravær som skyldes innstilte og forsinkede båter, ferger og... Les mer »
tine

100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Kun halvparten av foreldre opplever at barna deres i stor grad får utløp for energien sin i løpet av en skoledag. I dag skal nærmere 100 000 skoleelever løpe TINEstafetten, verdens største... Les mer »
udir

Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Den raske utviklingen av kunstig intelligens skaper nye utfordringer for gjennomføring av eksamen i skolen. Udir foreslår flere konkrete tiltak for våreksamen 2024, og større endringer i eksamensordningen for de neste årene.... Les mer »
nettspill

Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Synsproblemer blant barn og unge øker. Derfor haster det å begynne å ta vare på øynene, slik vi lenge har gjort med tennene våre; beskytte dem med forebyggende tiltak og dermed forebygge... Les mer »
nfk

Vil ha russefeiring uten mobbing i Nordland

– Elevene i Nordland skal ikke oppleve ekskludering i skolehverdagen eller tilknytningen til læringsmiljøet – heller ikke i russetiden. Derfor fremmer fylkesrådet nå en sak til fylkestinget om trygg og inkluderende avgangsmarkering.... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »