Endelig er studentene i Nordland prioritert

nfk

Fylkestingsrepresentantene Isabella Emilie Pigini Storli og Maria Strand Munkhaug er glad for at de bussreisende i Nordland nå skal få rimeligere billetter.

Nå vedtar Nordland fylkesting fylkeskommunens budsjett for 2024, og økonomiplan for 2024-2027. I budsjettet ligger det ifølge Isabella Emilie Pigini Storli en gledelig nyhet for Nordlands studenter, som hun regner med blir vedtatt av fylkestinget.

– Det har lenge vært et ønske fra studentene å få senket prisene på bussbilletter. I dag er det bare lavere pris på periodebilletter, men fylkesrådet har foreslått at det blir studentrabatt på enkeltbilletter også. Dette vil gi en gruppe i samfunnet med trang økonomi, litt mer å rutte med i måneden, noe som kan bety mye for privatøkonomien til studentene, sier Storli. 

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Maria Munkhaug (H) er leder for komité for utdanning. Hun ser frem til å endelig kunne gi studentene et billigere busstilbud.

– Det handler om at studentene skal få en følelse av at de kjenner til studiestedet sitt, da er et godt kollektivtilbud helt avgjørende for hvordan man forflytter seg rundt i nærområdet, underbygger Munkhaug.

Representantene påpeker at fylkesrådets forslag vil gi billigere billetter til alle, både studenter og vernepliktige vil nå få samme pris som honnør og barn.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

– Nordland skal være et godt vertskapsfylke for studenter, og vi ser at denne reduksjonen i pris på buss, og da også for enkeltbilletter, kan bidra i en stram studentøkonomi. Vi vil jo at studentene skal bli godt kjent med stedet de bor og i hele Nordland, legger Storli til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.