1,9 milliarder til norske vekstselskaper

nfd

Innovasjon Norge har signert en ny avtale med Det europeiske investeringsfondet (EIF). Avtalen skal gjøre det lettere for norske vekstselskaper å få lån.

– Det er svært gledelig at samarbeidet mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet forlenges. Avtalen vil bidra til å øke kapitaltilgangen til innovative prosjekter i næringslivet og øke effekten av offentlige midler, sier næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen (H). 

Avtalen ble signert 4. mars og er en utvidelse av en avtale som ble signert i 2017, og som var gjeldende for 2017 og 2018. Avtalen var da på 900 mill. kroner. Den nye avtalen har et omfang på 1,9 milliarder kroner, og styrker Innovasjon Norges evne til å tilby lån til norske bedrifter i perioden betydelig. Avtalen vil være gjeldende i 2019 og 2020.

Avtalen med EIF gir Innovasjon Norge mulighet til å innvilge flere og større lån. Garantiene fra EU-systemet gjør at Innovasjon Norge kan øke sin innsats uten at det krever ytterligere bevilgninger over statsbudsjettet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.