nfk

81 millioner til regional utvikling i Nordland

Nordland fylkeskommune tildeler Innovasjon Norge Nordland 81 millioner kroner til regional utvikling for 2022. – Nordland står nå midt i det grønne skiftet med store industrisatsinger fra nord til sør. Da er... Les mer »
Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann. Det er ordningen... Les mer »
Innovasjon Norge

Landbrukspris for ost fra Lofoten Gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Vinnerne lager oster av internasjonal klasse basert på gårdens ressurser og naturen rundt. I tillegg driver de en gårdskafè, gårdsbutikk og... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Et budsjett for investorer – ikke for innbyggerne i Nordland

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i... Les mer »
Innovasjon Norge

To norske selskaper henter 185 millioner kroner fra EU

I konkurranse med over 800 bedrifter fra 30 land i Europa henter gjødselselskapet N2 Applied 150 millioner kroner og oppdrettsteknologiselskapet Bluegrove 35 millioner kroner fra EUs EIC Accelerator. – Dette er et Europamesterskap... Les mer »
nfk

– Tar bort arbeidsplasser

– Dette er ikke tiden for å kutte, men for å satse. Det sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll som kommentar på reduksjonen i bevilgningene til Innovasjon Norge. I statsbudsjettet kutter regjeringen støtten til Innovasjon... Les mer »
Innovasjon Norge

Statsbudsjettet 2022: – Ikke tiden for å kutte næringsrettede virkemidler

I forslaget til statsbudsjett for 2022 foreslår regjeringen et betydelig kutt i Innovasjon Norge. I en tid der omstillingsbehovet i norsk næringsliv er økende, er behovet for et sterkt Innovasjon Norge større... Les mer »
Innovasjon Norge

Innovsjon Norge: – Etterspørsel i internasjonale markeder må kobles på næringsutvikling i Norge

– Etterspørsel i internasjonale markeder må være førende for innsatsen for eksportfremme. Koblingen mellom næringsutvikling hjemme og eksportfremme er kritisk for å gripe store muligheter for norsk næringsliv der ute, sier Gunnar... Les mer »
Innovasjon Norge

Innovasjon Norge vil ha skippertak for norsk eksport

EU har lansert vekststrategien Green Deal og USA har Build Back Better. Verden etterspør grønne og digitale løsninger. Er Norge klar til å ta opp den globale konkurransen om investeringer og kontrakter?... Les mer »
Innovasjon Norge

Vesterålen er godkjent som bærekraftig reisemål

Innovasjon Norge har tildelt Vesterålen Merket for bærekraftig reisemål. – For Vesterålen betyr dette at vi nå har et fungerende system for å måle utviklingen, og styre effektivt i en bærekraftig retning.... Les mer »