Innovasjon Norge

Restaurantsuksess med bærekraftig landbruk i Nordland

Kvitnes Drift AS er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Bedriften har skapt arbeidsplasser gjennom å tenke bærekraft hele veien. – Det betyr mye for oss å vinne denne prisen.... Les mer »
london

Dronning Elizabeth død: Innovasjon Norge avlyser næringslivsdelegasjon

Innovasjon Norge avlyser dessverre næringslivsdelegasjon til Storbritannia etter dødsfallet til dronning Elizabeth II. I samråd med Kongehuset, Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet, avlyser Innovasjon Norge den planlagte næringslivsdelegasjonen til Storbritannia 14. –... Les mer »
nfk

Styrker næringslivet i Nordland gjennom bredt partnerskap

Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, Siva og Norges forskningsråd undertegnet mandag en regional partnerskapsavtale. – Målet er å sikre regionale interesser og synergier mellom regionale og nasjonale virkemidler knyttet til næringsutvikling og næringsrettet forskning, ... Les mer »
nfk

81 millioner til regional utvikling i Nordland

Nordland fylkeskommune tildeler Innovasjon Norge Nordland 81 millioner kroner til regional utvikling for 2022. – Nordland står nå midt i det grønne skiftet med store industrisatsinger fra nord til sør. Da er... Les mer »
Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann. Det er ordningen... Les mer »
Innovasjon Norge

Landbrukspris for ost fra Lofoten Gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Vinnerne lager oster av internasjonal klasse basert på gårdens ressurser og naturen rundt. I tillegg driver de en gårdskafè, gårdsbutikk og... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Et budsjett for investorer – ikke for innbyggerne i Nordland

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i... Les mer »
Innovasjon Norge

To norske selskaper henter 185 millioner kroner fra EU

I konkurranse med over 800 bedrifter fra 30 land i Europa henter gjødselselskapet N2 Applied 150 millioner kroner og oppdrettsteknologiselskapet Bluegrove 35 millioner kroner fra EUs EIC Accelerator. – Dette er et Europamesterskap... Les mer »
nfk

– Tar bort arbeidsplasser

– Dette er ikke tiden for å kutte, men for å satse. Det sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll som kommentar på reduksjonen i bevilgningene til Innovasjon Norge. I statsbudsjettet kutter regjeringen støtten til Innovasjon... Les mer »
Innovasjon Norge

Statsbudsjettet 2022: – Ikke tiden for å kutte næringsrettede virkemidler

I forslaget til statsbudsjett for 2022 foreslår regjeringen et betydelig kutt i Innovasjon Norge. I en tid der omstillingsbehovet i norsk næringsliv er økende, er behovet for et sterkt Innovasjon Norge større... Les mer »