«Chattes» – Nytt talkshow fra NRK P3

nrk

Faten er tilbake på TV-skjermen og garanterer høy temperatur, mye galgenhumor og politisk ukorrekthet når hun inviterer unge gjester med sterke meninger inn i studio for å diskutere tabubelagte temaer i sitt nye talkshow «Chattes».

«Chattes» er et ungt, ærlig og uhøytidelig talkshow hvor unge gjester diskuterer tabubelagte og universelle påstander som ungdom er opptatt av.

– Vi kommer blant annet til å ta opp temaet sex og kropp. Og ja, vi kommer helt klart til å snakke om joumfruhinna, lover programleder Faten Mahdi Al-Hussaini.

Faten er 25 år, har irakiske foreldre, og er fra Oslo. Hun er eldst av seks søstre, og elsker Eminem.

Les også:  Slik blir ladesommeren

Hun har tidligere vært programleder for «Faten tar valget» opp mot valget i 2017, og i «Faten tar praten» hvor hun snakket om og med jenter med hijab.

Denne gangen tar Faten med seg to venner inn i studio som medprogramledere.

Hoda Abo Joaila er 21 og er en nær venninne av Faten. Foreldrene er fra Irak, og Hoda er vokst opp i Oslo. Hun jobber til daglig på H&M, er interessert i mote, er samfunnsengasjert.

Tariq Arshad er 25, og ble venn med Faten på videregående. Han har pakistansk familie, er vokst opp i Oslo og elsker å trene og reise. Han jobber i kriminalomsorgen med ungdom, med særlig fokus på negativ sosial kontroll.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

I «Chattes» er det målgruppa selv som sitter i førersetet med hånda på rattet.

Faten, Hoda og Tariq har sammen med mange andre ungdommer vært med på å utvikle «Chattes» for å finne ut hvilke temaer de er opptatt av, hvilke folk som bør være med og hva de egentlig vil se på TV.

Seerne kan også være med på å styre programmet underveis gjennom å kommentere eller stille spørsmål på instagramkontoen @chattes_p3, på NRK P3s Facebook-konto eller på p3.no/chattes.

Her får seerne også små videosnutter, høydepunkter og memes. I tillegg får Faten snakke rett fra levra i den faste posten «Fatens Ytringer» hver onsdag i sendeperioden.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Faten håper at talkshowet kan løfte fram flere og yngre stemmer enn de som vanligvis kommer til orde i den offentlige debatten. Målet er å gi den neste generasjonen noen nye forbilder.

– Nå vil vi gi mikrofonen til de som vokser opp nå og gi dem et rom der de kan si hva de tenker uten å være redde for å si det de mener, sier den uredde programlederen.

Hun sier «Chattes» tar for seg fem tabubelagte temaer som ungdom er spesielt opptatt av gjennom fem søndager framover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.