Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann.

Det er ordningen EIC Accelerator, under forsknings- og innovasjonsprogrammet Horisont Europa, som har gitt denne finansieringen til de tre innovative norske bedriftene. EIC regnes som et slags «Champions League» for bedrifter, og bare de aller mest innovative får gjennomslag.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Innovasjon Norge jobber med rådgivning overfor norske bedrifter som ønsker å søke om finansiering i EU-systemet.

-Dette er svært gledelige nyheter, og viser at det er høy grad av innovasjon i norsk næringsliv. Å få gjennom en søknad hos EIC Accelerator er et uhyre trangt nåløye, og det er bare de aller mest innovative som lykkes. Gratulerer til Celerway, DigiFarm og Ocean Oasis med tilskuddene, og for at de også viser andre norske bedrifter at det er mulig å hente mye penger i EU-systemet, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Alle de tre bedriftene har tidligere fått finansiering fra Innovasjon Norge i form av lån, tilskudd eller garantier, og det siste året har de mottatt rådgivning om hvordan de best får midler fra EIC Accelerator.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.