skatt

LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Helt uten offentlig debatt har finansminister Vedum sikret gjennomslag for EUs nye regler om flere kostbare rapporteringskrav for næringslivet. Av: Roy Steffensen, Stortingsrepresentant, Rogaland, Medlem av Finanskomiteen, Fremskrittspartiet. Kostnaden for dette vil,... Les mer »
nfk

Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Utredningen  «NOU 2024:7 Norge og EØS: Utviklinger og erfaringer»  gir grunn til å reise kritiske spørsmål om avtalens innvirkning på norsk suverenitet og politisk handlingsrom, mener fylkestingsrepresentant for Rødt i Nordland Synne... Les mer »
Nord universitet

Hele forskningsverdenen samles i Bodø

I mai og juni samles hele forskningsverdenen i Bodø. Flere tusen forskere inntar byen for å ta del i Arctic Congress og NAISA. – Dette er noen av de aller største forskningskonferansene... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune vant EU-pris

Bodø kommune har fått Melina Mercouri-prisen fra EU for Bodø2024. Den er på cirka 17 millioner kroner, melder kommunen. – Det er en særdeles hyggelig anerkjennelse fra EU, og et bevis på... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2024

Norge og EU er enige om bilaterale fiskeriavtaler for 2024 for Nordsjøen, Skagerrak og i tillegg til naboskapsavtalen om svenske fartøys fiske i norsk sone. Den bilaterale avtalen med EU ble undertegnet... Les mer »
revisorforeningen

LESERINNLEGG: Vi har ikke råd til å tape tillit

Alvorlige habilitetssaker har preget nyhetsbildet i flere måneder. Politikere fra både venstre og høyre tøyer grensene våre for hva vi kan tåle før tilliten brister, og vi blir mistroiske. Det har vi... Les mer »
nfk

Ofotbanen og space på Andøya viktig for EU

I et møte på Island med EUs arktiske ambassadør, satte fylkesrådslederen i nylig dobbeltspor på Ofotbanen og space-mulighetene på Andøya på agendaen. – Svært viktige satsinger for både Nordland og EU, sier fylkesrådsleder Elin... Les mer »
Foto: Tor Bjarne Christensen

Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

En feil i oversettelsen av et EU-direktiv har banet vei for tillatelsen til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Først for tre uker siden, 15 år etter at loven ble gjeldende i Norge,... Les mer »
sidsel wold

LESERINNLEGG: Når propaganda blir til nyheter og politikk

Det sies at krigens første offer er sannheten.  Sannheten synes også å måtte vike som offer for terroren. Det bildet norske medier og politikere tegner av palestinsk-arabiske terrorister, stemmer dårlig med opplevelsene hos dem... Les mer »
apple

LESERINNLEGG: Spania saboterer Pegasus-etterforskning

Det er bekymring i EU for at noen stater spionerer på mobiltelefoner med programvaren Pegasus, som gjør det mulig å avlytte skriftlig og muntlig kommunikasjon, men som også gir tilgang til alt... Les mer »