revisorforeningen

LESERINNLEGG: Vi har ikke råd til å tape tillit

Alvorlige habilitetssaker har preget nyhetsbildet i flere måneder. Politikere fra både venstre og høyre tøyer grensene våre for hva vi kan tåle før tilliten brister, og vi blir mistroiske. Det har vi... Les mer »
nfk

Ofotbanen og space på Andøya viktig for EU

I et møte på Island med EUs arktiske ambassadør, satte fylkesrådslederen i nylig dobbeltspor på Ofotbanen og space-mulighetene på Andøya på agendaen. – Svært viktige satsinger for både Nordland og EU, sier fylkesrådsleder Elin... Les mer »
Foto: Tor Bjarne Christensen

Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

En feil i oversettelsen av et EU-direktiv har banet vei for tillatelsen til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Først for tre uker siden, 15 år etter at loven ble gjeldende i Norge,... Les mer »
sidsel wold

LESERINNLEGG: Når propaganda blir til nyheter og politikk

Det sies at krigens første offer er sannheten.  Sannheten synes også å måtte vike som offer for terroren. Det bildet norske medier og politikere tegner av palestinsk-arabiske terrorister, stemmer dårlig med opplevelsene hos dem... Les mer »
apple

LESERINNLEGG: Spania saboterer Pegasus-etterforskning

Det er bekymring i EU for at noen stater spionerer på mobiltelefoner med programvaren Pegasus, som gjør det mulig å avlytte skriftlig og muntlig kommunikasjon, men som også gir tilgang til alt... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: I den politiske fryseboksen

I sin utenrikspolitiske redegjørelse for Stortinget før påske, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt blant annet at «utenrikspolitikk er ferskvare og ikke frysevare. Når verden endres, så endres også våre handlingsalternativer selv om våre grunnleggende interesser ligger... Les mer »
bil ratt speedometer

EU vil vinter-teste alle elbiler fra 2025

En ny test av elbilers rekkevidde i kulda er på trappene i EU, og kan bli vedtatt senere i år. – Det vil være et viktig gjennomslag for forbrukerne, og betyr at... Les mer »
lysstoffrør

Utfasing av lysstoffrør har startet – Norske bygg kan bli mørke om man ikke tar grep!

Nelfo, Elektroforeningen EFO og Lyskultur har estimert at det i dag er installert rundt 10 millioner operative lysstoffrørarmaturer i Norges land, disse vil gå i svart om det ikke reageres omgående. EU’s... Les mer »
grønnsaker

Nå kan det bli dyrt å grønnvaske

EU forslår nå strenge krav til hva som kan kommuniseres som grønt og bærekraftig. Både i EU og i Norge kan grønnvasking ende med store bøter. Nylig la EU-kommisjonen frem et forslag... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Det siste Norge trenger er en ny EU-debatt

Fremskrittspartiet ser ingen grunn til å starte noen ny EU-debatt, slik Høyre ønsker. Av: Sylvi Listhaug, partileder, FrP. Med den høyeste inflasjonen på mange tiår, folk som sliter med å betale regningene sine, en... Les mer »