Naturvernforbundet: – Gi Norge en grønn regjering, Jonas!

jonas støre

Foreløpig resultat viser at miljøpartiene samlet gikk fram med 4,5 prosent i et stortingsvalg der alle partier snakket om klima- og miljøsaken, hevder Naturvernforbundet.

– Jonas Gahr Støre har nå en historisk sjanse til å gi Norge den grønneste regjeringen noensinne. Vi håper han bruker denne muligheten, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

Klima- og miljøsaken har preget valgkampen. Ikke overraskende viser valgresultatet at miljøpartiene har styrket sin posisjon på Stortinget. De fire partiene som kom best ut i Naturvernforbundets partiguide, Venstre, MDG, SV og Rødt, har samlet hatt en framgang på 4,5 prosent sammenlignet med valget i 2017. Disse partiene fikk 20,5 prosent av stemmene.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

– Vi vil gratulere Jonas Gahr Støre med seieren og ønsker ham lykke til i arbeidet med å gi landet en ny regjering, sier Gulowsen.

– Stortingsvalget 2021 er et rop etter et taktskifte i norsk miljøpolitikk. Partiene som har satt klima- og natursaken i første rekke har hatt fremgang. Vi trenger en ny kurs i oljepolitikken, og vi må stanse tapet av naturmangfold, sier Gulowsen.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Naturvernforbundet understreker at natur- og klimakrisen må løses samlet. Det krever omfattende ny politikk på de fleste områder, i tillegg til en overordnet politikk for kraftig redusert forbruk av både energi og naturressurser, slik som materialer. 

– Innenfor klimaområdet er det aller viktigste grepet for oljelandet Norge at regjeringen avslutter all ny leting etter olje og gass. Innen naturområdet forventer vi at en ny regjering følger opp målet om 30 prosent vern av land og hav innen 2030 med konkrete tiltak, sier Gulowsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.