Begredelig dag for norsk triatlon i verdensserien i Yokohama

triatlon

Det var ingen god dag for de norske herrene i verdensserien (WTS) i Yokohama. Både Kristian Blummenfelt og Gustav Iden måtte bryte. Blummenfelt brøt etter en punktering på syklingen, mens Iden brøt på løpingen. Han slet med pusten. Dermed var det ingen norske herrer som løp over målstreken i Yokohama.

Etter norsk storeslem med Casper Stornes på første, Kristian Blummenfelt på andre og Gustav Iden på tredje i Bermuda forrige måned, var det mye oppmerksomhet rundt nordmennene. Blummenfelt har i tillegg tatt tredjeplassen begge de siste to årene i Yokohama.

Seier for Spania
På herreløpet var Mario Mola suverent best. Spanjolen har vært verdens beste de siste par årene. Han gjennomførte på den sterke tiden 01.44.59. Australske Jacob Birtwhistle løp forbi Fernando Alarza fra Spania mot slutten og ble nummer to. Alarza klarte å beholde tredjeplassen.

Konkurransen i Yokohama var en olympisk distanse, med 1500 meter svøm, 40 km sykling og 10 km løp. Det var det tredje løpet i årets WTS-serie, og det første løpet som teller i kvalifiseringen for OL i Tokyo 2020. Det er heldigvis mange flere muligheter til å samle poengene som trengs for å kunne delta der.

Amerikansk for kvinnene
Lotte Miller gjennomførte sin konkurranse på under 2 timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypa i Yokohama. Hun har gjennomført få løp på distansen siden hun kom tilbake fra skader i fjor.

Som i Bermuda var det Flora Duffy som kløv øverst på pallen i kvinnenes løp. Hun har holdt god form i lang tid; dette var det tiende WTS-løpet Duffy har vunnet de siste to årene. Amerikanske Katie Zafares ble nummer to og briten Non Stanford ble nummer tre.

Etter løpet fortalte Miller at hun ikke gjorde de store feilene i dag, selv om hun hadde håpet å være høyere opp på resultatlista. Utfordringen kom i vannet, hvor Miller ble skvist i kampen om plassen. Hun hadde vært bestemt på å kjøre hardt i starten, og lå rett bak Katie Zafares og Flora Duffy fram til første bøye. «Så mistet jeg beina deres, og klarte ikke være aggressiv nok til å følge med. Med lav frekvens på armtakene mine, gir jeg for mye plass til de andre som smetter inn foran meg og jeg får ikke svømt så bra som jeg kan svømme. Jeg har aldri klart å ligge på beina til Duffy og Zafares før, så det er positivt», sa Miller.

Etter at hun kom litt bakpå inn i skiftesonen, endte Miller opp i andre gruppe ut på syklingen.I gruppen var det få villige til å ta ansvar, kun Miller, australske Ashleigh Gentle og franske Leonie Periault. «Det er helt nødvendig å ta innpå i begynnelsen av syklingen for å ha noen sjanse på et godt løp, og vi fikk aldri til et godt nok samarbeid. Det ble for lange drag for Ashleigh, Leonie og meg». Miller hvilte et par runder før hun dro på igjen på slutten for å posisjonere seg riktig skiftesonen. Løpingen gjennomførte hun på 37,21 som hun sier er «ok».

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.