Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann. Det er ordningen... Les mer »
vinter biler

Ny forskning: De fattige er snillere enn de rike

Ny forskning tyder på at Disney-filmene hadde rett hele tiden. Det er faktisk en sammenheng mellom økonomi og moral – og den er ikke slik forskerne trodde. Om det er noe vi... Les mer »
nfk

28 millioner kroner tildelt Nord universitet

Fylkesrådene Linda Helen Haukland og Elin Dahlseng Eide er kjempeglade på vegne av Nord universitet. Nord kom nemlig gjennom nåløyet i kapasitetsløftprogrammet til Forskningsrådet med prosjektet «INDIGO – Styrket regionalt industrielt innovasjonssystem... Les mer »
Foto: Jørn Berger Nyvoll. UiT

LESERINNLEGG: Fiskerinæringen og vannprøven

Hekseprosessen i Europa fra perioden 1420 til 1750, tok livet av mange kvinner. Dette var kvinner makthaverne og de geistlige i kirken var engstelige for, og som ble stemplet som trollkvinner. Dersom... Les mer »
nfk

Kjøper «romaksjer» for 50 000,-

Nordland fylkeskommune kjøper 25 % av aksjene i Newspace North AS på Andøya. Innovasjonsselskapet skal jobbe for å øke ringvirkningene av romsatsingen som skjer på Andøya. – Målet med dette aksjekjøpet for... Les mer »
nina

Ny forskning: Slaktevekt henger sammen med reintetthet

Antall rein som lever i et område har mye å si for størrelsen dyrene oppnår. Det bekrefter en ny vitenskapelig studie, som dermed tar livet av myten om at sammenhengen mellom reintetthet... Les mer »
ffi

FFI starter teknologisatsing for Forsvaret i Nord-Norge

Fredag 11. juni åpnet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og forsvarssjef Eirik Kristoffersen innovasjonsarenaen ICE worx Arctic. Her skal forskere og ingeniører samarbeide med norske teknologibedrifter og militære avdelinger i Forsvaret. Sammen skal de... Les mer »
Forsvarets forskningsinstitutt

Torsdag lander norsk teknologi på Mars

En georadar fra Forsvarets forskningsinstitutt er et av instrumentene på NASAs nye Mars-kjøretøy, som lander denne uken. Målet med ekspedisjonen er å finne ut om det har vært liv på Mars. –... Les mer »
Iselin Nybø

Milliardsatsing på grønn omstilling: 93 prosjekter får støtte

Nå er det klart hvilke bedrifter og forskningsinstitutter som får støtte fra regjeringens nye grønne plattform for omstilling i næringslivet. – Forskning, innovasjon og ny teknologi skal bidra til å omstille Norge... Les mer »
Sanitetskvinnene

Fastelavnsriset fyller 75 år

Hvert år selger frivillige sanitetskvinner fastelavnsris for 8-10 millioner kroner og i år fyller det fargerike riset 75 år. Inntektene gjør Sanitetskvinnene til den fremste bidragsyteren til livsviktig forskning på kvinnehelse, blant... Les mer »