uit

Kronprins Haakon er i mål

Formidlingsekspedisjonen over Grønland har nådd første mål, som var å krysse Grønlandsisen, fra vest til øst. Her avslutter Kronprins Haakon ferden, mens de andre deltakerne padler videre på østkysten fra Daneborg til... Les mer »
mat pleie sykehus

– Sykepleie ser ut til å forbli kvinnedominert

Alle utdanningsinstitusjonene sier at de er opptatt av kjønnsbalanse, men det er litt uklart hvor viktig enkelte profesjonsstudier egentlig synes det er, mener forsker Jan Messel fra OsloMet. Kvinner er i flertall... Les mer »
Forsvarets forskningsinstitutt

Forskningsprosjekt stenger seilingsled i Lofoten

I perioden 20. mai til 30. juni 2022 kommer seilingsleden mellom Stamsund og Ure i Lofoten til å være delvis stengt. Det er Kystverket som har gitt tillatelse til stengingen. Leden stenges... Les mer »
tekna

Revidert nasjonalbudsjett: – Må sikre næringslivet og arbeidsplasser

I en periode med krig, energikrise og pandemi ber Tekna regjeringen om å bruke revidert til å øke næringslivets omstillingsevne og sikre et godt arbeidsmarked. – Situasjonen er vesentlig endret siste halvår,... Les mer »
helse forskning

Nord universitet på andreplass blant norske universiteter

Nord universitet i Bodø har hatt en imponerende vekst i vitenskapelig publiseringer i 2021. Nord ligger på andreplass blant norske universiteter i økning fra 2020 til 2021. – Vi nådde våre egne... Les mer »
skole universitet

Bodin vgs. nominert til Holbergprisen

Andøy vgs. og Bodin vgs. kjemper om forskningspris i den nasjonal konkurransen Holbergprisen i skolen. Holbergprisen er en internasjonal pris som tildeles årlig for banebrytende forskning innen humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi. Den... Les mer »
laks

Er laksen like rød som før?

Det er grunn til å tro at fargen i fileten i oppdrettslaksen har blitt blassere de siste ti åra. Stemmer det? Og hva kan årsakene være? Disse spørsmålene stiller Nofima-forskere til oppdrettere... Les mer »
Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann. Det er ordningen... Les mer »
vinter biler

Ny forskning: De fattige er snillere enn de rike

Ny forskning tyder på at Disney-filmene hadde rett hele tiden. Det er faktisk en sammenheng mellom økonomi og moral – og den er ikke slik forskerne trodde. Om det er noe vi... Les mer »
nfk

28 millioner kroner tildelt Nord universitet

Fylkesrådene Linda Helen Haukland og Elin Dahlseng Eide er kjempeglade på vegne av Nord universitet. Nord kom nemlig gjennom nåløyet i kapasitetsløftprogrammet til Forskningsrådet med prosjektet «INDIGO – Styrket regionalt industrielt innovasjonssystem... Les mer »