Styrker næringslivet i Nordland gjennom bredt partnerskap

nfk

Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, Siva og Norges forskningsråd undertegnet mandag en regional partnerskapsavtale.

– Målet er å sikre regionale interesser og synergier mellom regionale og nasjonale virkemidler knyttet til næringsutvikling og næringsrettet forskning,  sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

De fire partene er enige om at partnerskapsavtalen mellom dem vil styrke innovasjonssystemet i Nordland.

– Med en mer koordinert mobilisering mot regionale, nasjonale og internasjonale virkemidler, vil vi styrke næringslivets forsknings-, innovasjons- og utviklingsarbeid, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland. Hun legger til at det forsterkede samarbeidet også vil gi partene et felles kunnskapsgrunnlag, og styrke informasjonsarbeidet ut til næringslivet om de virkemidlene som finnes.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Et fokusområde i år for partnerskapet er å styrke Norsk katapult-ordningen i Nordland og å bidra til å løfte frem space-satsingen på Andøya slik at potensialet i den kommersielle delen realiseres. Partnerskapet vi også styrke innovasjonssystemet i Nordland gjennom aktiv deltakelse i «Innovasjonsnettverk Nordland» og bidra med innspill til ny innovasjonsstrategi som Nordland fylkeskommune er i gang med å utarbeide.

Under fylkestinget på Mo denne uka møttes partene til signering og brukte anledningen til å orientere fylkestinget om partnerskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.