Tidenes mulighet i år for landbruksnæringen i Nordland

nfk

Regiondirektør i Innovasjon Norge Nordland, Monica Ahyee, og fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland (KrF), jubler over dobling av rammen til landbruket i Nordland sammenlignet med 2021.

Landbruksmidlene til Innovasjon Norge Nordland er doblet på to år – fra 40 millioner i 2021 til 80 millioner i 2023. 

– Tar vi med resten av fjorårets ramme som ikke ble brukt, er vi nær 90 millioner til utviklingen av landbruket i Nordland. Dette gir oss en historisk mulighet, sier regiondirektør Monica Ahyee entusiastisk.

Les også:  Ekstra buss mellom Narvik og Å

Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune samarbeider tett på landbruksfeltet. Fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland (KrF) mener dette gir tidenes mulighet for landbruksnæringen.

– Landbruket er i stort behov for hjelp til gode utviklingsprosjekter innen både tradisjonelt landbruk og tilleggsnæringer. Gjennom satsingene på feltet i år har vi en historisk mulighet til å bidra til å snu den negative trenden i landbruket, sier fylkesråd Linda Helén Haukland.

Les også:  Har solgt 75 000 rundstykker langs Nordlands veier

Det nye i år er at ubrukt ramme ikke overføres til neste år. Dermed er det et ekstra stort vindu akkurat i 2023 for å dra nytte av midlene til landbruksnæringen. Endringene i maks investeringstilskudd er dessuten økt til førti prosent, med en maksgrense på 3,5 millioner kroner per prosjekt.

Prioriterte prosjekter for tradisjonelt landbruk er ut- og ombygginger fra båsfjøs til lausdrift, generasjonsskifte, alle typer prosjekter innen grøntsektoren som har et marked, økologisk produksjon, gjødselkjeller med fast toppdekke og prosjekter med økt andel av beite i fôrgrunnlaget og økt produksjon gjennom bedre utnyttelse av beiteressurser.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Nå trenger vi at landbruksnæringen bruker denne muligheten til å utvikle landbruket i Nordland og søker hjelp hos landbruksansvarlig i kommunen eller direkte til rådgivere hos Innovasjon Norge i Nordland, sier Ahyee.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.