Bra bruktmarked for elbiler i oktober

el-biler

Etter en rolig høst, er volumet av aktive bilannonser igjen stigende. I begynnelsen av november er det registrert over 69 000 bilannonser.

Av 66 545 bilannonser publisert i oktober 2017, er 58 prosent dieselbiler og 34 prosent bensinbiler. El- og hybridbiler står for omtrent 4 prosent av markedet hver.

– Selv om det er store variasjoner i liggetid for elbilene på FINN, ligger bilene sjelden mer enn én til to uker, og har en høyere omsetningshastighet enn hva vi har sett tidligere. Det kan tyde på at det er lett å selge elbil for tiden, sier produktdirektør for FINN motor, Eirik Håstein.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Elbilene har også lav republisering, noe som tyder på at bilene går raskt og at annonsørene ikke har behov for å legge bilen ut på nytt.

Snittprisene gjenspeiler markedet med tanke på alder. Mens en dieselbil i snitt koster 319 000 kr hos en merkeforhandler, ligger snittprisen hos en privatannonsør på 140 000 kr. Hybridbilene har en snittpris på mellom 450 000 kr og 300 000 kr avhengig av om det er forhandler eller privatperson som selger. Snittprisen på bensinbiler i oktober er varierer fra 74 000 kr til 280 000. Elbiler solgt av privatpersoner har en snittpris på 312 500 kr, mens snittprisen hos en merkeforhandler er 253 000 kr.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

– Snittprisen er generelt lavere for private annonsører og annet bilutsalg, da de stort sett selger eldre biler enn f.eks. merkeforhandleren. Unntaket er elbiler. I oktober har vi registrert en høyere snittpris for privatannonser enn merkeforhandlere når det kommer til elbil, sier Håstein.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.