Vil få flere nordmenn til å skrive testament

død

Kun 1 av 10 nordmenn skriver testament. Bare fire prosent av de som skriver testament gir deler av arven bort i gave. I Sverige og Danmark er tallet mer enn dobbelt så høyt.

Nå vil Norges Innsamlingsråd og 36 av medlemsorganisasjonene motivere flere til å skrive testament. Denne uken sparker de i gang opplysningskampanjen «Det gode testament». Kampanjen skal øke folks bevissthet omkring det å skrive testament og muligheten for å gi testamentariske gaver til veldedige formål.

– Vi opplever at nordmenn har lite kunnskap om arv og testament, og de fleste av våre medlemsorganisasjoner får daglig spørsmål om dette fra givere. Vi har derfor gått sammen med en rekke av våre medlemsorganisasjoner for å øke kunnskapen om arv og testament. I tillegg ønsker vi å informere om muligheten til å tilgodese en ideell organisasjon når man skriver testamentet, sier Siri Nodland, generalsekretær i Norges Innsamlingsråd.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Testamentariske gaver er en viktig tilleggsinntekt for ideelle organisasjoner i Norge og i mange andre land. I Norge er det kun 10 prosent av befolkningen som har skrevet testament. Kun 0,4 prosent av befolkningen har inkludert en testamentarisk gave i testamentet. I Sverige og Danmark skriver mer enn dobbelt så mange testament som i Norge. I Sverige har 21 prosent skrevet testament, mot 19 prosent i Danmark. I Sverige er det mer enn dobbelt så vanlig å inkludere testamentariske gaver i testamentet som det er i Norge. I Danmark er det hele fire ganger så mange som inkluderer testamentariske gaver i testamentet som i Norge.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

«Norge ligger langt bak en rekke andre nord-europeiske land. Vi tror den store forskjellen skyldes mangel på informasjon. Vi ønsker derfor å ufarliggjøre denne prosessen og skape en bevissthet rundt mulighetene du har ved å skrive et testament,» fortsetter Nodland, og understreker at kampanjen på ingen måte er ute etter å ta arven fra noen, men vil informere om mulighetene du har som testator.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.