Nordmenn elsker å drikke kakao i påsken

kakao

I en ny undersøkelse svarer nesten 6 av 10 nordmenn at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken. Kakao er ikke bare godt, det er samtidig sunt og passer for hele familien.

Kakao er en innertier i påsken. For det første er det en drikk som passer for hele familien, både store og små. I tillegg er det sunt å kose seg med om du lager kakao fra bunnen av med lettmelk og lite sukker.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann. Da kan du regulere sukkermengden selv, og får samtidig i deg viktige næringsstoffer fra melken slik som kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Kakao både til fjells og i byenI en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Glemminge Arnesen.

Lag kakao med nye smakerKakao og varm sjokolade kan også kombineres med smakfulle ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Tilsett gjerne for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en spennende drikk å servere gjester i påsken, tipser ernæringsrådgiveren i Melk.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.