LEDER: Hvor er NRK, VG og TV2 når en statsråd drapstrues?

gunnar andreassen

Mange er misfornøyd med måten mediene dekker forskjellige saker på. Det gjelder ikke bare måten hvordan enkelte personer skildres, men også hva som ikke skildres på TV, aviser og nettaviser.

Alle medier har et politisk standpunkt eller en redaksjonell linje i mer eller mindre grad, få er apolitiske og mange er ganske politiske i sin dekning av nyhetene som skjer i Norge og i utlandet. Særlig når det gjelder store politiske hendelser.

Les også:  Episode nr. 100 for podcasten "Nordnorsk historie"

Dette kom klart til syne i går da det ble kjent at statsråd Sylvi Listhaug (FrP) ble drapstruet på Facebook. Av alle mediene i Norge var det kun Bodøposten.no og Resett.no som dekket saken.

Hvorfor det?

At en statsråd drapstrues og at drapstrusselen deles på Facebook er ingen liten nyhet. I tillegg var drapstrusselen ganske eksplisitt: – På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, skrev personen på Facebook.

Les også:  Slik blir "Kvelden før kvelden" på NRK

Ville TV, radio, aviser og nettaviser reagert annerledes om det hadde vært en statsråd fra et annet parti som hadde blitt drapstruet? Det er vanskelig å tenke seg noe annet enn at det ville blitt slått stort opp om andre ledende politikere som Jonas Gahr Støre, Bjørnar Moxnes eller Knut Arild Hareide hadde blitt drapstruet på internett.

Og denne gangen dreier det seg om en sittende statsråd. Hvorfor dekker ikke andre medier drapstrusler mot en ledende politiker?

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

Hvor er NRK, VG og TV2 når en statsråd drapstrues?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.