Sopra Steria kåret til Norges beste arbeidsplass – igjen

norges beste

Gjengen fra Sopra Steria jubler og er storfornøyd med enda en førsteplass i kåringen Norges beste arbeidsplass.

For andre år på rad har landets største IT-konsulentselskap gått helt til topps i kåringen av Norges beste arbeidsplasser.

– Det er en stor prestasjon, men ikke veldig overraskende, at Sopra Steria igjen rangeres på førsteplass blant store arbeidsgivere i Norge. Selskapet har gjennom mange år skapt en tillitsbasert delekultur med fokus på faglig og personlig utvikling, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place To Work.

Hele 201 virksomheter med til sammen 31.000 medarbeidere deltok i årets kåring i regi av Great Place To Work, der Sopra Steria for andre år på rad vant kategorien for bedrifter med mer enn 500 ansatte. Selskapet har de siste 11 årene blitt rangert blant landets 10 beste arbeidsplasser.

Skal ha de beste hodene
Administrerende direktør Kjell Rusti er svært fornøyd med at Sopra Steria igjen er kåret til Norges beste arbeidsplass.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Vi skal være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene. Derfor har vi hele veien jobbet systematisk med å styrke kulturen vår og legge til rette for at alle medarbeidere kan ta ut sitt potensial. Dette er noe som skaper trivsel, engasjement og stolthet. Vi vet at fornøyde konsulenter gir gode resultater både for våre kunder og for oss, og vi vil gjerne takke våre kunder for at våre medarbeidere trives så godt hos dem, sier Rusti.

Tidligere denne måneden kunne han legge fram et solid 2017-resultat, med en omsetning på 1,96 milliarder kroner og en vekst på 13 prosent i Norge. Gjennom de siste 10 årene har Sopra Steria tredoblet omsetningen sin, og er nå Norges største IT-konsulentselskap – og landets fjerde største IT-selskap i antall ansatte.

– Dette har vi klart gjennom å hele tiden rekruttere, utvikle og beholde de flinkeste hodene, noe som gjør oss i stand til å levere det beste innen digitale transformasjonstjenester og bli en tillitsvekkende samarbeidspartner. På den måten har vi klart å unngå de tradisjonelle voksesmertene som gjerne kommer underveis, sier Rusti.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Les også: Sopra Steria NEXT: Ny innovasjonshub skal digitalisere norske virksomheter

Deling i DNA-et
HR- og strategidirektør Solfrid Skilbrigt forteller at delekulturen, kjent under navnet Power of Sharing, er selve grunnpilaren i Sopra Sterias organisasjon. Hun understreker at det er nettopp gjennom deling at kunnskap får verdi.

– Organisasjoner der folk vokter kunnskapen sin vil aldri lykkes på sikt. Kunnskap blir fort utdatert. Både regjeringen og partene i arbeidslivet snakker om viktigheten av å legge til rette for livslang læring. Gjennom Power of Sharing gjør vi nettopp det. I Sopra Steria har målet vårt vært at kunnskapsdeling skal være en del av oss. Derfor har vi bygget en internkultur som oppmuntrer til deling, engasjement og kontinuerlig utvikling, sier hun.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Det eksisterer en rekke formelle og uformelle arenaer for deling og læring i Sopra Steria, fra frokostseminarer og fagkvelder til hytteturer og andre sosiale sammenkomster. For noen uker siden arrangerte de ansatte en egen kunnskapsdeledag, Rubiks, der over 400 satt av en lørdag til å lære og lære bort.

– Du er aldri ferdig utlært og du har et ansvar for å holde deg oppdatert. Samtidig har vi som arbeidsplass et ansvar for å tilrettelegge for et arbeidsliv der ingen går ut på dato, men der erfaring og kompetanse utveksles for å spille hverandre gode. Vi har skapt et økosystem for læring som gjør at de som jobber her kan være helt i front av utviklingen i sine fag, sier Skilbrigt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.