Alfie Templeman slipper albumet «Mellow Moon»

indianer

Nylig slo Alfie seg sammen med Amazon Music og Twitch på ‘Welcome to the Mellow Moon’ – en storskala virtuell verden bygget inn i det mestselgende videospillet noensinne, Minecraft. Nå slipper Alfie Templeman albumet «Mellow Moon».

I spillet opptrer Alfie og bandet med låter fra det nye albumet live via deres omtalte Minecraft-avatarer i sann festivalstil, sammen med opptredener fra et eksklusivt utvalg håndplukket av Alfie selv, bl.a. The Vaccines, Thomas Headon, Everything Everything, Coach Party, Phoebe Green, Matilda Mann, L’objectif, legenden Todd Rundgren, m.fl.

Alfie har nylig fullført sin første headlineturné noensinne i UK og Europa, inkludert utsolgte konserter i Manchester, Bristol, Brighton, og hans støste UK-konsert til dags dato i hovedstadens Shepherds Bush Empire – der bl.a. hans nye fan Lewis Capaldi også var – før fantastiske show i Frankrike, Tyskland, Nederland og Belgia. Han kommer også til å spille en runde festivaler, bl.a. Radio 1’s Big Weekend, før turen går til Australia i juni som support for The Wombats på deres enorme arenaturné på tvers av Australia.

Helt siden releasen av hans første singel ‘Like An Animal’ i 2018, har Alfie Templeman, med hver eneste spennende trekk, befestet sin posisjon som ett av de største tenåringsikonene i England i sin generasjon. Det å kombinere indie-naboguttestetikk med masse musikalitet – helt selvlært – han spiller ikke mindre enn elleve instrumenter, og bidrar tungt til produksjonen på «Mellow Moon». Templeman flytter grensene som ingen andre tenåringer for tiden. Hans kjærlighet for universbygging, både estetisk og musikalsk, skinte igjennom på årets debutminialbum «Forever Isn’t Long Enough», og blir enda tydeligere på «Mellow Moon» og alle tilhørende videoer. Friskt, modig, ungdommelig og oppfinnsomt. Alfie Templeman ser en stadig med grå verden i sterk technicolour.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Med godt over 150 millioner streams under beltet og en supportturné for Chloe Moriondo i USA allerede har Templemans globale appell allerede nådd febernivået med over 3 millioner månedlige lyttere på Spotify. I UK har han nådd en impact på 300,000,000 alene, godt støttet av BBC Radio 1 (der han har hatt fem låter på spillelisten og seks «hottest records» på rad, A-listing på «3D Feelings» og siste singelen «Colour Me Blue»), BBC Radio 2, BBC Radio 6 Music, Apple Music 1,  Radio X, Virgin, Absolute og Apple Music 1. Alfie har nå to Topp 40-låter på radiolisten med «3D Feelings og «Colour Me Blue» (som fortsetter å klatre), noe som har etablert ham som et av de mest spennende, men også mest suksessfulle, navnene i britisk musikk nå til dags. All presse der borte støtter også oppunder dette. 

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Da Alfie Templeman startet å jobbe med sitt etterlengtede debutalbum tidlig i 2020, kunne han aldri forutsett den turbulente turen som lå foran ham personlig, og for resten av verden. To år senere har vidunderbarnet ferdigstilt «Mellow Moon», et album som føles som noe i nærheten av et mirakel, som lander et sted mellom en utenomjordisk reise og et gledesfylt ode til livet her på jorden.

Templeman tilbrakte den første tiden av pandemien i isolasjon pga et respiratorisk problem fra barndommen. Etter å ha gått skikkelig i kjelleren, søkte han hjelp, og begynte på antidepressiva i et forsøk på å håndtere angsten sin. Alfie har ikke snakket så mye om sin mentale helse tidligere, men følte at å ignorere et såpass viktig moment i livet sitt, ved å endelig søke hjelp for angsten han har sloss mot hele livet, ville være å gjemme noe av seg selv.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Resultatet er et lett tilgjengelig behagelig sted. Over 14 låter lukker Templeman øynene og forestiller seg en annen verden, der han tar det rolig og ikke lar seg distrahere av verdens mange utfordringer.

Det var først da han omfavnet ærligheten, og beveget seg forbi frykten for å feile, at en av Storbritannias mest spennende og distinktive nye låtskrivere kunne bevege seg videre.

Inspirasjonen fra Steve Lacy, Khruangbin og Leon Bridges, samt Templemans konstante kosmiske guide Todd Rundgren får «Mellow Moon» til å flyte med en letthet som overdøver den vanskelige skapelsen av albumet. Som både et intimt dagboknotat og et krigsrop, er «Mellow Moon» Alfies mest komplette arbeid til dags dato, og en plattform han vil bruke til å suse videre inn i stratosfæren. Hvis man noensinne trengte bevis på at musikk er en frelsende eller transporterende kraft, så er dette det.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.