amedia

Avvikler driften i Vefsn No

Etter å ha forsøkt å etablere en bærekraftig drift i fire år, legger Nu Publishing ned satsingen i Mosjøen. Styret i Nu Publishing har vedtatt å avvikle driften i Vefsn No 31.... Les mer »
avis media

Ny rapport fra Medietilsynet: Konsolideringen i avismarkedet fortsetter

De tre største konsernene kontrollerte 72,5 av det totale avisopplaget i Norge ved utgangen av 2021, viser en ny rapport fra Medietilsynet. Det er en økning på 0,5 prosentpoeng fra året før.... Les mer »
facebook

Medietilsynet: Papiraviser ikke relevante for unge

Nesten ni av ti 9-18-åringer som er på sosiale medier, konsumerer nyheter på denne plattformen. Det viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2020 publisert på GunnarAndreassen.com. – Det er bra at de... Les mer »
facebook

Spørretime om korona for elever og lærlinger i Nordland på Facebook

Elever og lærlinger i Nordland har fått hverdagen er snudd på hodet på grunn av koronaviruset, og i avisene og sosiale medier deles det mye informasjon om viruset. Usikkerheten til elever og... Les mer »
pc

Korona-krisen: Medietilsynet utbetaler støtte tidligere enn planlagt

Medietilsynet framskynder støtteutbetalinger og betaler ut mer støtte på et tidligere tidspunkt enn vanlig som følge av Korona-krisen. – Vi har stor forståelse for at mange medier nå står i en krevende... Les mer »
pc

Brønnøysunds Avis feirer 25 år som nettavis

Lille Brønnøysunds Avis skrev norgeshistorie da de ble Norges første avis på nett for 25 år siden, opplyser NRK. 6. mars 1995 var banett.no lansert. Brønnøysunds Avis på Sør-Helgeland hadde slått dermed slått... Les mer »
avis media

To av tre unge ser det de tror er falske nyheter

To av tre norske 13 – 18-åringer har i løpet av det siste året sett en nyhet de mistenkte at var falsk, viser Medietilsynets nye undersøkelse Barn og Medier 2020. Men bare... Les mer »
aviser

Medietilsynet: Bra mangfold men de små sliter

Norge har et sterkt avsendermangfold, viser en ny rapport fra Medietilsynet. Rapporten om avsendermangfoldet i norske medier er første del av et helt nytt mediemangfoldsregnskap som utvikles av Medietilsynet. – Det betyr... Les mer »
pc

Regjeringen foreslår merverdiavgiftstak for dybdejournalistikk

Regjeringen har sendt et forslag om å utvide merverdiavgiftsfritaket for aviser på høring. – Det er bra at det nå foreslås at dybdejournalistikk også skal omfattes av fritaket, sier Mari Velsand i... Les mer »
aviser

Posten vant avis-levering

Samferdselsdepartementet har tildelt Posten oppgaven med å distribuere aviser i områder der avisene selv ikke leverer. Fra juli i år skal Posten redusere antallet faste leveringsdager. I den forbindelse har Samferdselsdepartementet lyst... Les mer »