Nye tall: Det stjeles færre sykler enn før

sykkehjelm

Det stjeles færre sykler enn før. Hittil i år er nedgangen i antall sykkeltyverier på over 16 prosent, viser ferske tall fra Tryg Forsikring.

– Etter mange år med oppgang ser vi nå at antall sykkeltyverier er på vei ned. Våre tall viser en nedgang på over 16 prosent hittil i år, og den er størst i de store byene. Årsaken er trolig færre organiserte tyverier, delvis grunnet koronastengte grenser, samt at antallet synlig parkerte sykler i sentrum av byene ser ut til å ha gått ned til fordel for tusenvis av elsparkesykler, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

I fjor ble nesten 15000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det resulterte i rekorderstatninger på over 124 millioner kroner.

– Verdien på nye sykler har økt de siste årene, og i fjor kostet hver sykkel som ble stjålet over 8300 kroner i gjennomsnitt å erstatte. Det er spesielt salget av nye og kostbare elsykler som drar opp verdiøkningen. Når det gjelder nedgangen vi nå ser i antall sykkeltyverier er det for tidlig å si om dette er en langvarig trend. Mørketallene er store, og mange melder ikke syklene stjålet hverken til politi eller forsikringsselskapene. I tillegg er det flere og flere som bruker sykkel på vinterstid, noe som igjen øker risikoen for sykkeltyverier om vinteren også, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.