Fiskeriministeren diskuterte brexit i London

brexit england

Fiskeriminister Harald T. Nesvik møtte nylig sin britiske kollega George Eustice i London.

– Jeg hadde et godt møte med Eustice. Han orienterte om situasjonen i Storbritannia. Jeg tok opp de synspunktene næringen har bedt meg formidle. Eustice hadde en konstruktiv tilnærming. Utgangspunktet hans er at vi også etter 29. mars skal videreføre de avtalene vi har i dag for markedsadgang og fiskeriavtaler, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Har nær kontakt
Møte med britiske myndigheter og med sjømatnæringen står på programmet når Nesvik besøker London denne uka. Storbritannia er et viktig marked for norsk sjømat. I fjor eksporterte vi sjømat for 6,2 milliarder kroner til Storbritannia.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

– Vi har nær dialog med britiske myndigheter, og det er viktig at vi ivaretar disse relasjonene. På møtet i dag inviterte jeg Eustice til videre kontakt, sier fiskeriministeren.

Nesvik deltok også på sjømatkonferansen UK Norwegian Seafood Summit, som samler norske eksportører og representanter for den britiske sjømatnæringen.

– Det er klart at det er mye usikkerhet i næringen knyttet til brexit. Det er spørsmål rundt tollregimet, transport og logistikk. Vi må unngå en situasjon der norsk sjømat blir sittende fast på grensa, sier Nesvik.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Viktig marked
Både norsk og britisk side har kommunisert at de ønsker å unngå ordinær grensekontroll, innføring av helsesertifikater eller økt toll.

– Vi er forberedt på alle scenarioer. Vi skal klare å få på plass gode løsninger, uansett utfall. Jobben vår er å sørge for gode rammevilkår for sjømatbedriftene og for hele norsk næringsliv, og det jobber vi for hver eneste dag, sier Nesvik.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Storbritannia er et av de aller viktigste markedene for norsk sjømat. Blant annet eksporterer vi mye torsk og hyse, som er viktig for fish and chips-industrien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.