– På høy tid å åpne skjenkekranene

pils

Nylig ble det klart at serveringsbransjen i Oslo, fra og med den 6. mai, igjen kan servere alkohol til sine gjester. Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen ser positivt på gjenåpningen.

Likevel er de skuffet over at bransjen må vente i enda en uke, og mener at avstandskravene gjør det vanskelig å drive.

– Serveringsbransjen i hovedstaden har lidd under skjenkeforbudet. Derfor er det veldig positivt at bransjen nå kan operere under de samme vilkårene som i resten av landet med gode rutiner for smittevern, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

Les også:  Stor økning i bruken av allergimidler

Vedtaket innebærer at det vil ta ytterligere en uke før skjenkekranene i hovedstaden kan åpne. Det mener Virke er en uklok avgjørelse. De skulle helst sett at serveringsstedene kunne holde åpent allerede denne helgen.

– Tradisjonelt er mai svært viktig for bransjen og derfor hadde vi helst sett at de kom i gang den første helgen i mai. Når den oppsparte bufferen er revet bort som følge av skjenkeforbudet, kan en slik helg for mange utgjøre en stor forskjell. Vi sliter med å forstå hvordan det påvirker smittesituasjonen å vente enda en uke, men vi vet godt hvordan det påvirker bunnlinjen for hardt pressede aktører, sier Horneland Kristensen.

Les også:  Turister gir milliarder i kassa i Nordland

For å holde åpent, må serveringsstedene sikre at det er minst to meters avstand mellom hver sittegruppe. Virke har stor forståelse for at man forsøker å minimere smittefaren. Likevel mener de at kravet om to meters avstand gjør det vanskeligere å drive serveringsteder.

– Vi hadde håpet på en meters avstand, som er det sammen som for frisører, det ville hatt stor betydning for serveringsbransjen i Oslo, sier Horneland Kristensen.

Les også:  Helsefremmende støtte til videregående skoler i Nordland

Han gir likevel kommunen honnør for å nå komme på banen og at man ikke krever at serveringssteder må ha et eget kjøkken for å servere alkohol, slik enkelte hadde forespeilet.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.