Stor interesse for nyskapende busstilbud over hele landet

hentmeg

En ny kollektivtjeneste er for alvor i ferd med å endre hverdagen for innbyggere i stadig flere norske tettsteder. Med HentMeg kommer bussen dit du er når du trenger den – og slipper deg av der du ønsker. Alt skjer til ordinær bussbillettpris.

Dør-til-dør-tjenesten ble nylig ble lansert i Kongsberg i Buskerud, og er fra før tilgjengelig i Sauda i Rogaland og Bø i Telemark.. Nå står også Nordland fylkeskommune for tur.

– Flere andre fylker har også meldt sin interesse, og vi starter trolig opp i et av disse i løpet av det neste halve året. I tillegg har flere Rogaland-kommuner vist stor interesse for HentMeg, sier strategi- og utviklingssjef i det fylkeskommunale mobilitetselskapet Kolumbus, Audun M. Solheim. 

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Han mener busstilbudet er en svært bra løsning de stedene i landet hvor det er for dårlig passasjergrunnlag for en vanlig rutebuss.

– Her vil HentMeg tilby en bedre tjeneste til samme pris som et ordinært rutebusstilbud, i tillegg til at det er mer bærekraftig, fortsetter Solheim. 

Utviklet i tett samarbeid med teknologiselskapet Geta og Spare

Det er teknologiselskapet og nettløsningseksperten Geta som sammen med Rogalands fylkeskommunale kollektivselskap Kolumbus har utviklet de praktiske løsningene til HentMeg. Disse gjør at kunder i tre norske kommuner nå lett kan bestille en busstur fra egen dør til et reisemål innenfor kommunen med mobil eller datamaskin. 

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Det er utrolig spennende å være med å utvikle en løsning som er så fremtidsrettet og positiv på alle måter som dette. Sammen med Kolumbus har vi funnet en god nettløsing som gjør det enkelt og sømløst å bestille HentMeg-bussen. For nye og innovative tjenester som dette må brukervennlighet og enkelhet være av ypperste kvalitet for å bli tatt i bruk. I så måte har HentMeg vært en stor suksess, sier prosjektleder hos Geta, Valdis Iljuconoks.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Hjernen i hele systemet er utviklet av Spare. Programmet deres bruker sanntids- og historiske data sammen med avanserte algoritmer for å sette sammen et system som sørger for et optimalt system for samkjøring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.