Nye BMW 330e xDrive Touring: BMWs første ladbare stasjonsvogn med firehjulsdrift

bmw

BMW fortsetter elektrifiseringen av hele produktporteføljen. På den kommende internasjonale bilutstillingen i Genève får flere nye modeller sin premiere, deriblant nye BMW 330e xDrive Touring.

– Vi har et av markedets største utvalg av plug-in hybrider og med lanseringen av nye BMW 330e xDrive Touring kan vi tilby et skikkelig kinderegg; en ladbar stasjonsvogn med solid elektrisk rekkevidde, firehjulsdrift og tilhengerfeste, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

BMW 3-serie kom som plug-in hybrid for første gang i 2015. Ifjor ble den nye generasjonen lansert og naturlig nok kom også da en ny plug-in hybrid, BMW 330e Sedan, som raskt etablerte seg som en populær modell. Nå utvides den ladbare porteføljen med BMW 330e xDrive Sedan, BMW 330e Touring og BMW 330e xDrive Touring. Dette er første gang BMW lanserer en plug-in hybrid i et stasjonsvognkarosseri – og tilbyr xDrive firehjulsdrift på ladbare modeller i 3-serien.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Effektiv og sportslig drivlinje
Felles for alle variantene er motoriseringen. Under panseret sitter en to-liters firesylindret TwinPower turbo bensinmotor som yter 184 hk som er koblet sammen med en elektrisk motor som jevnt yter 83 kW/113 hk. Samlet effekt på de to motorene er 252 hk, med et dreiemoment på 420 Nm.

Med den nye standardfunksjonen XtraBoost, hvor det lagres ekstra energi i høyspenningsbatteriet på 12 kWt, kan effekten økes med ytterligere 30 kW/40 hk for kortere perioder. XtraBoost-funksjonen aktiveres når bilen settes i sport-modus og kan brukes helt frem til minimumsnivået på batteriet er nådd. XtraBoost aktiveres også ved kickdown (full akselerasjon).

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Firehjulsdrift og tilhengerfeste
Modellene BMW 330e xDrive Touring og BMW 330e xDrive Sedan har BMWs velkjente firehjulsdriftsystem, med permanent kraftoverføring mellom akslene, uavhengig om bilen kjøres helt elektrisk eller på bensinmotoren. Modellene med xDrive firehjulsdrift har forøvrig samme bagasjeromsvolum som de andre modellene. Det betyr 410 liter for stasjonsvognen og 375 liter for sedanen.

Modellen BMW 330e Sedan tilbys allerede med tilhengerfeste. Med lanseringen av de tre nye plug-in hybridene i 3-serie-familien endres de tekniske egenskapene. Fra sommeren 2020 vil alle de ladbare variantene av BMW 3-serie kunne leveres med tilhengerfeste med en kapasitet på 1 500 kg.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Ladetid og tekniske data
Høyspenningsbatteriet (12 kWh brutto, 10,8 kWh netto) lades fra 0-80 % på 2,6 timer i en ladestasjon med 3,7 KW-kapasitet. Fra 0-100 % er ladetiden 3,7 timer med samme effekt.

Gjennom en vanlig 220 V stikkontakt (nødlading), er ladetiden 4,3 timer til 80 % og 5,9 timer til 100 %.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.