Kindred Group: – Sjakk-kongressens valg fortjener respekt

kindred

Søndag kveld stemte kongressen i Norges sjakkforbund nei til å godkjenne samarbeidsavtalen med Kindred Group. Avtalen ville strukket seg over fem år, og gitt norsk sjakk 10 millioner kroner årlig fra Kindred Group.

– Vi berømmer Norges Sjakkforbund for en åpen, uredd og demokratisk prosess, og respekterer kongressens flertallsvedtak om å si nei til samarbeidsavtalen, sier selskapets Public Affairs Manager Rolf Sims.

– Vi vil berømme ledelsen i Norges sjakkforbund for å ha stått fjellstøtt i et krevende ordskifte frem mot søndagens kongress. Den samme ledelsen har, gjennom den 11 måneder lange prosessen som ledet frem til endelig avtaleforslag, imponert oss gjennom sin søkende, lydhøre tilnærming, og tydelige og utfordrende dialog med oss som potensiell hovedsamarbeidspartner. Sjakkforbundets medlemmer har nå foretatt et veivalg, og det valget fortjener respekt, sier Public Affairs manager Rolf Sims i Kindred Group.

– Debatten om avtalen har avdekket et enormt engasjement og stor omsorg for norsk sjakk, og samtidig tydeliggjort positive og negative sider ved monopolordning og lisensmodell. Vi utfordrer nå andre, fremtredende næringslivsaktører og potensielle sponsorer til å kjenne sin besøkelsestid, gjennom å anerkjenne det betydelige potensialet og verdiene som ligger under Norges sjakkforbunds vinger, slik at sjakk-Norge likevel kan få tilgang på den finansieringen den fortjener. Vi håper samtidig at de interne frontene som har reist seg gjennom diskusjonene, raskt legges bort, i skjønn forening over kvalitetene i en av klodens vakreste og mest fascinerende idretter, sier Sims.

Han understreker at Kindred Group vil fortsette å jobbe målrettet for at de deler av norsk idrett, foreningsliv og samfunnsnyttige prosjekter som ikke støttes av dagens enerettsmodell, skal få muligheten til en sterkere finansiering av virksomheten.

– Vi vil ufortrødent fortsette vårt daglige arbeid for en alternativ pengespillmodell i Norge. Denne vil være bedre for alle enn dagens monopolordning, der halvparten av de som spiller online faller utenfor myndighetenes kontroll, og der en stor del av norsk idrett, kultur og frivillighet ikke nyter godt av overskuddet fra Statens spillinntekter, sier Rolf Sims.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.