Nytt samarbeid mellom seks nordiske banker

nordea

Danske Bank A/S, DNB Bank ASA, Nordea Bank Abp, Skandinaviska Enskilda Banken AB, Svenska Handelsbanken AB og Swedbank AB har etablert et fellesforetak for å utvikle en plattform for håndtering av KYC-opplysninger (Know Your Customer).

EU-kommisjonen har godkjent foretaket i henhold til EUs regler for fusjoner. Fellesforetaket planlegger sin første kommersielle lansering i 2020. Foretaket er selvstendig og skal i utgangspunktet tilby KYC-tjenester tilpasset store og mellomstore selskaper med base i Norden. 

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

– Samarbeidet mellom bankene har vært effektivt og vellykket. I løpet av kort tid har vi jobbet med en nordisk standard for KYC-opplysninger som oppfyller lover og regler, samt utforsket alternativer for en fremtidig digital løsning. Nå som EU-kommisjonen har gitt oss grønt lys, er vi klare til å gå videre med planene våre, sier Fredrik Millde, fungerende daglig leder av det nordiske KYC-foretaket. 

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Bankenes prioritet har vært å utvikle en nordisk plattform med standardiserte prosesser for håndtering av KYC-opplysninger. Målet er å forbedre kundeopplevelsen gjennom enklere KYC-prosesser for bedriftskunder, og å styrke innsatsen mot økonomisk kriminalitet i Norden.

De seks bankene investerer like mye i foretaket.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.