sjømat

Nordisk Bocuse d’Or-suksess med norsk sjømat på menyen

Danmark vant Bocuse d´Or Europe 2024 foran Sverige og Norge etter å ha briljert med norske kamskjell, tørrfisk og skrei. Kokketeam fra 20 europeiske land var samlet i Trondheim for å konkurrere... Les mer »
google

En av tre nettbutikker solgte ulovlige varer!

En ny nordisk kontroll av netthandel viste at 37 % av de kontrollerte produktene var ulovlig å selge fordi de inneholdt forbudte stoffer. Sverige, Finland og Norge samarbeidet om den felles aksjonen,... Les mer »
Stortinget

Nordisk-baltisk parlamentspresidentmøte i Sveriges Riksdag

Stortingspresident Masud Gharahkhani møter kollegaer fra Norden og Baltikum (NB8) i Stockholm 24. – 25. august. − 24. august er Ukrainas uavhengighetsdag, som er datoen for landets endelige brudd med Sovjetunionen i... Les mer »
nfk

Positiv til NATO-hoverkvarter i Bodø

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen foreslår at de nordiske landene får en felles Natoledelse i nord, og mener Bodø er det foretrukne sted å samle NATOs operative hovedkvarter. – Også Sveriges egen kommisjonsrapport er... Les mer »
pr-o

Knuser nabolandene: Norge best i Norden på miljø

Norge topper statistikken i Norden når det gjelder å innføre bærekraftige tiltak i hverdagen. En fersk undersøkelse utført av OnePoll på vegne av OnePlus viser at nordmenn er dobbelt så flinke som danskene... Les mer »
nrk

Kartlegger russisk etterretningsvirksomhet gjennom nordisk TV-samarbeid

Gjennom et storstilt journalistisk graveprosjekt har NRK i samarbeid med de nordiske allmennkringkasterne kartlagt russisk etterretningsvirksomhet. Rett etter at Russland startet sin angrepskrig mot Ukraina inngikk graveredaksjonene i NRK, DR, SVT og... Les mer »
Norges Fotballforbund

Norden tapte kampen om EM i 2025

Sveits ble tirsdag kveld tildelt EM-sluttspillet for kvinner i 2025, til stor skuffelse for den norske og nordiske delegasjonen. UEFA-styret besluttet i dag å tildele EM-sluttspillet for kvinner sommeren 2025 til Sveits.... Les mer »
iphone

Skal teste digital ID i Europa

Signicat er med i to koalisjoner som er valgt ut av EU-kommisjonen til å delta i EU Digital Identity Wallet Large Scale Pilots (LSP). De to storskala pilotene, EWC (EUDI Wallet Consortium)... Les mer »
forsvaret

Nordisk forsvarsministermøte i Kirkenes

11. og 12.mai møtes de Nordiske forsvarsministrene i Kirkenes. Det er flere temaer om vårt Nordiske samarbeid, NORDEFCO, som vil bli diskutert på møtet. – Nordisk samarbeid er viktigere enn noen sinne. Alle... Les mer »
Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gull til Norge i historiens første grønne kokkekonkurranse

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første Nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjaldt. –... Les mer »