Norge topper statistikken i Norden når det gjelder å innføre bærekraftige tiltak i hverdagen. En fersk undersøkelse utført av OnePoll på vegne av OnePlus viser at nordmenn er dobbelt så flinke som danskene til å sortere avfall. I tillegg er vi bedre til å benytte oss av offentlig transport.
Tallene viser at hele 68 prosent nordmenn avfallssorterer, mens kun 41 prosent dansker gjør det samme. Sverige slår imidlertid både Danmark og Norge der 72 prosent er nøye på å sortere avfall.
Når det kommer til å resirkulere elektronisk avfall, slår Norge (48%) både Danmark (24 %) og Sverige (47%). Nærmere 4 av 10 nordmenn velger også offentlig transport, noe kun 32 prosent dansker og 34 prosent svensker gjør.
– Det er gledelig å se at nordmenn er så flinke til å tenke på miljøet. Å resirkulere elektronisk avfall er et viktig tiltak, og her har danskene mye å lære av Norge. I Danmark har man dessverre ikke den samme tradisjonen for å resirkulere, og det ønsker vi i OnePlus å gjøre noe med. Det vi kan bidra med er å gi telefonene og det andre elektroniske utstyret vårt lenger levetid, og den jobben er allerede svært godt i gang, sier markedsdirektør i OnePlus, Marie Dam Feldborg.
Hver andre nordmann bytter telefon etter to til tre år, og redusert batterikapasitet er den vanligste årsaken til at man kjøper ny telefon. Undersøkelser foretatt av Det Europeiske miljøkontor viser at, dersom alle europeere bruker telefonen sin i bare et år lenger, kan det spare miljøet for fire millioner tonn CO2, som tilsvarer det samme som å fjerne to millioner biler fra veiene.
De nyeste OnePlus-telefonene er utviklet til å klare hele 1600 oppladningssykluser, som tilsvarer fire års daglig lading, før batterikapasiteten faller til et punkt der man begynner å merke det. Dette er takket være en ny funksjon som tilpasser batteriutnyttelsen i forhold til bruk.
– Ettersom det er så stor mulighet for CO2-kutt kun ved lengre bruk av telefoner, har vi i OnePlus hatt fokus på å forbedre og forlenge batterikapasiteten på våre telefoner. Den nye batteriteknologien betyr at, selv etter fire år, er batterikapasiteten fortsatt svært god, og du kan derfor beholde telefonen mye lengre enn du gjorde tidligere. Slik kan du bidra til å spare miljøet – enten ved å beholde telefonen selv, eller la andre få glede av den når man ønsker å bytte, avslutter Feldborg.