Stor gavetildeling til Valnesfjord fra Sparebank 1 Nord-Norge

snn

SpareBank 1 Nord-Norge, Samfunnsløftet gir 1.500 000 kroner til Aktivitetsarena Valnesfjord. Et samarbeidsprosjekt mellom Valnesfjord Idrettslag og Valnesfjord Helsesportssenter.

– Vi er svært takknemlig for denne gaven, forteller Jonny Jakobsen ved VHSS og Asbjørn Hagen i Valnesfjord IL. 

SNN er nå med på å skape en møteplass for aktivitet lokalt og regionalt i Salten gjennom utviklingen av skianlegget rundt Valnesfjord Helsesportssenter til et helårs aktivitetsanlegg for alle

Her starter skiløpere i Salten sin sesong på natursnø i et svært snøsikkert område. Her møtes de til treninger, krets- og turrenn gjennom vinteren. Her gir Valnesfjord Helsesportssenter aktivitet, mestring og deltakelse gjennom sine tilbud til personer med funksjonsnedsettelser året rundt. Her møtes friluftsinteresserte til familieturer, mosjon og naturopplevelse i et av Saltens mest populære utfartsområder.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Gjennom realisering av prosjektet vil vi etablere et kompakt ski- og turløypenett ved Valnesfjord helsesportssenter som omfatter videreutvikling av skileikområde, 1 km, 2,5 km, 3 km og 5 km lysløyper med utgangspunkt i eksisterende løype, samt stadion-fasiliteter til et inkluderende anlegg for alle brukergrupper med utløpere til turløypenettet i Øvre Valnesfjord og Sjunkhatten nasjonalpark. Tildelingen fra SNN betyr nå at man kan starte med de første delprosjektene med skileikeområder, de nærmeste lysløypene og stadionområdet. 

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

Aktivitetsarena Valnesfjord skal være et moderne og fremtidsretta anlegg. Arbeidet følger også opp målsettingene for skianlegg i Nordland med fokus på; Rehabilitere, videreutvikle og modernisere anleggene, tilrettelegge anleggene for funksjonshemmede, tilrettelegge for nærmiljøanlegg, skileikanlegg / kompaktanlegg, søke klimavennlige løsninger med hensyn på lyskilder, snøproduksjon, preparering, rehabilitering og utbygging samt utvikle anleggene slik at de er tilpasset helårsbruk.

Gjennom videreutvikling av uteområdene rundt Valnesfjord Helsesportssenter vil prosjektet også være viktig i senterets arbeid med å etablere tilrettelagte modellområder for uteaktivitet for funksjonshemmede forteller Jonny Jakobsen. Dette betyr at anlegget benyttes daglig til pasientretta virksomhet i tillegg til idrettens aktivitet primært på ettermiddag og kveld. Samt allmenhetens bruk til enhver tid. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.