Helt nye BMW 8-serie Gran Coupe: Ekstravagant kjøreglede

bmw

Det er ganske nøyaktig ett år siden BMW dro lakenet av den første modellen i den helt nye 8-serien, BMW 8-serie Coupe. Senhøsten 2018 ble BMW 8-serie Cabriolet avduket, og nå er tiden inne for å presentere familiens neste modell; helt nye BMW 8-serie Gran Coupe.

– Den nye BMW 8-serie Gran Coupe er sportslighet og luksus, pakket inn i subtil eleganse med fire dører. Dette er bilen for de som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Det tredje familiemedlemmet i BMWs helt nye 8-serie er den eneste modellen i sitt segment som baserer seg på en to-dørs sportsbil. Med fire dører, lengre akselavstand og et større bagasjerom, komplimenteres nå den sportslige og luksuriøse modellserien.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Mer design, mer plass, mer luksus
Helt nye BMW 8-serie Gran Coupe deler naturlig nok mye design med sine to søsken, men fra A-stolpen og bakover er det store forskjeller. Akselavstanden måler 3023 mm, hvilket er 201 mm lengre en Coupe-modellen. Lengden har vokst med 231 mm og måler 8082 mm, bredden har økt med 30 mm til 1932 mm og høyden har økt med 61 mm til 1407 mm. Verdt å merke seg er også at sporvidden fremme er den samme som på 8-serie Coupe og Cabriolet (1627 mm), mens sporvidden bak har økt med 28 mm til 1671 mm – og er dermed bredest blant alle BMWs modeller.

Til tross for de økte dimensjonene, har ikke vekten økt med mer enn rundt 70 kg, mye takket være utstrakt bruk av lettvektsmaterialer.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

De utvidede målene gjør at både proporsjoner og linjer skiller seg ut fra Coupe- og Cabriolet-modellene. Siden frontruten har en noe mer stående vinkel, er også taklinjen høyere. Sammen med den økte akselavstanden og bredden betyr det naturlig nok mer plass for både fører og passasjerer, ikke minst i baksetet. Ønskes mer dagslys i kupéen kan et panoramasoltak på hele 1,5 kvadratmeter leveres.

Elegansen til eksteriørdesignen følges opp av et luksuriøst og sobert interiør, med betydelig større skulder- og benplass både foran og i baksetene. Det valgfrie panoramaglasstaket på hele 1,5 kvadratmeter bidrar til å gi interiøret en ytterligere romslig og luksuriøs følelse. 

Med to markante bakseter, er den største modellen i den helt nye 8-serien en 4+1-seter. De ytre baksetene har samme utforming som sportsetene fremme. Med solid sidestøtte og integrerte hodestøtter bys det dermed på sportslig luksusfølelse også i baksetene. Bagasjeromsvolumet er på 440 liter, som eksempelvis betyr plass nok til tre golfbagger.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Som for de to andre 8-serie modellene, leveres også helt nye BMW 8-serie Gran Coupe med det siste innen digital instrumentering som standard. 

3 motorvarianter – mer i vente
Helt nye BMW 8-serie Gran Coupe lanseres først med tre motorvarianter. En sekssylindret bensinmotor, en sekssylindret dieselmotor og en åttesylindret bensinmotor. Sistnevnte sitter under panseret i den foreløpige toppmodellen, BMW M850i xDrive Gran Coupe. Alle modellene har 8-trinns Steptronic automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard.

Med sine kraftfulle motorer, byr helt nye BMW 8-serie Gran Coupe på dynamisk kjøring i luksuriøse omgivelser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.