16,5 kilometer ny asfalt i Salten

nfk

16,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Salten i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

I Nordland får 100 kilometer fylkesveg ny asfalt i år, 16,5 kilometer av disse er i Salten. Totalt blir det brukt rett i underkant av 200 millioner kroner på asfaltering av fylkesvegene i 2024.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

– Stor prisvekst de siste årene gjør at vi får vesentlig mindre for pengene nå enn for få år siden. Vi har likevel klart å finne rom for å asfaltere 100 kilometer, understreker fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø.

Mange av vegene som asfalteres i år, er fortsettelse på strekninger som ble påbegynt i fjor.

– Det blir gjort et betydelig løft på fylkesveg 17 mellom Fjell og Åseli. Men det blir også asfaltert 3,5 kilometer fra Storjord og opp på Beiarfjellet, samt 5,5 kilometer på fylkesveg 17 i Gildeskål og Meløy, påpeker fylkesråd Kvensjø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.