Foreslår to nye fylkesråder i Nordland

nfk

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll foreslår Monika Sande fra Beiarn som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Monika Sande vil erstatte Bent Joacim Bentzen, som etter valget ble utnevnt til statssekretær i Forsvarsdepartementet. Sande har siden 2011 vært ordfører i Beiarn kommune. Før dette hadde hun seksten år bak seg i kommunestyret. Fra 2013-2015 var hun leder i Nordland Senterparti. Fra 2019 og til dags dato er hun også leder i KS Nordland. Sande er utdanna førskolelærer.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Christian Torset etterfølger Kirsti Saxi som nå vil gå av med pensjon. Torset har vært leder av Nordland SV fra 2018-2020, samtidig som han var medlem i partiets landsstyre. Han er gruppeleder på fylkestinget og medlem av SVs programkomite. Torset har en mastergrad i filosofi. Norvolls forslag skal behandles i fylkesrådet tirsdag, og endelig vedtas i fylkestinget i desember.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.