Veterinærinstituttet

Rekordmange oppdrettslaks døde i sjøen

I følge månedlige rapporteringer av tapstall ble det registrert 62,7 millioner døde oppdrettslaks i sjøfasen i 2023. Dette er tall oppdretterne selv har meldt inn til Fiskeridirektoratet. Veterinærinstituttets beregning av prosentvis dødelighet... Les mer »
mattilsynet

Mattilsynet: Nordland friskmeldt for lakseparasitt

Mattilsynet friskmelder Fustavassdraget i Nordland for lakseparasitten Gyrodactylus salaris, etter at prøvene bekrefter at vassdraget er fri for parasitten. Når Fustavassdraget nå friskmeldes betyr dette at alle elvene og vassdragene innenfor Vefsnaregionen er fri for parasitten. Fustavassdraget... Les mer »
bodøposten

Gjenbruk: Nå kan bedrifter leie brukte PCer

Foxway introduserer premium renoverte enheter i sin Device as a Service-løsning. Dette vil forenkle administreringen av IT-utstyr på en mer bærekraftig måte og opprettholder samtidig høy kvalitet og ytelse. Med økt fokus... Les mer »
kino

Kulturdirektoratet kartlegger kulturlivets arbeid med klima og miljø

Hvordan arbeider det norske kulturlivet for å nå klimamålene? På vegne av Kulturdirektoratet sender Verian nå ut en undersøkelse til flere hundre av landets kunst- og kulturaktører. Norge har sluttet seg til... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø brøt «magisk» grense i ny rekord

Bodøbedriften Nofir har mottatt over 400 forsendelser med fiskeri- og oppdrettsredskap til gjenvinning og går mot knusende rekord i 2023. – Det er helt spinnvilt, og en skikkelig opptur all den tid... Les mer »
rema 1000

15 millioner plastposer spart siden i sommer

De siste månedene har det skjedd en solid endring i nordmenns handlevaner. Spesielt hvis vi ser på det som skjer i kassa i matbutikkene. Stadig flere nordmenn sier «nei takk» til plastposen... Les mer »
stearinlys

Advent: Store forskjeller på stearinlys

Advent er høytid for å tenne levende lys, men mange er nok ikke klar over at dette bidrar til C02-utslipp og mye svevestøv. Velger du miljømerkede lys reduserer du klimagassutslipp med 60... Les mer »
energi strøm

Regjeringen vil ikke ha innsyn: – Skaper grobunn for tillitskriser

Flere natur- og miljøorganisasjoner reagerer kraftig på Regjeringens forslag om økt hemmelighold rundt prosessene knyttet til havvindutbygging. Innsyn er avgjørende for tillit, dialog og konfliktreduserende tiltak, mener organisasjonene. Regjeringen har foreslått unntak... Les mer »
bir

Statsbudsjettet 2024: Forbrenningsavgift på anslagsvis 100 millioner!

I forslag til statsbudsjett foreslår regjeringen en økning i avgiften på avfallsforbrenning med 85 prosent neste år. Forbrenningsanleggene må da betale 882 kroner per tonn CO2 de slipper ut eller 484 kroner... Les mer »
bodø kommune

Kirkens bymisjon vant Bodø kommunes miljøpris 2023

Kirkens bymisjon vant Bodø kommunes miljøpris for 2023. Prisen bestod av 40 000 kr og en kunstplakat av Marianne Bjørnemyr/Dan Mariner, opplyser kommunen. – Kirkens bymisjon har i en årrekke tilbudt ulike bærekraftige tjenester.... Les mer »