knut arild hareide

Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær målrettes mot marin forsøpling

Regjeringen vil videreutvikle arbeidet mot marin forsøpling og har besluttet at Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær skal bli et nasjonalt senter dedikert til dette arbeidet. Senterets ansvar innen oljevern... Les mer »
finnmark troms

Norske forskere: Endelig gode nyheter fra Norilsk Nickel

Miljøtet i grenseområdene var hovedtemaet for «Pasvikseminaret 2021» som ble organisert av Troms og Finnmark fylkeskommune i samarbeid med Sør-Varanger kommune. Hensikten med det årlige Pasvikseminaret er å gi lokalbefolkningen og lokale... Les mer »
natur skog elv

Naturvernforbundet: – Uakseptabel vetorett truer naturvernet

Viktige naturområder som Preikestolen, Valdresflya og 14 andre områder av nasjonalparkplanen blir skrinlagt fordi lokale kommuner har satt foten ned. – Her er det åpenbart ikke verneverdiene som har betydning, men det... Les mer »
nornickel

Renere luft i Finnmark etter russisk fabrikk stengte

Det metallurgiske fabrikken i den russiske arktiske byen Montsjegorsk stengte 20. mars. Fabrikkens nedleggelse vil gi reduserte utslipp av svoveldioksid, og med stengingen av en annen fabrikk i byen Nikel vil utslippene... Les mer »
Miljødirektoratet

Her er de nye reglene  for laksefiske  

Miljødirektoratet reduserer laksefisket i sjøen, i elver med lite laks og der rapporter om fangst mangler. – For å beskytte sårbare bestander av vår viktige villaks mot overbeskatning, og for å sikre grunnlaget for et høstbart overskudd i framtiden, er vi dessverre... Les mer »
Miljødirektoratet

EU forbyr bruk av blyhagl i våtmark

EU-kommisjonen har vedtatt endringer i EUs kjemikalieregelverk REACH om bruk av blyhagl. Endringene innebærer at bruk av blyhagl vil bli forbudt i og i nærheten av våtmark. Forbudet gjelder bruk av blyhagl... Les mer »
bilde

Skal bygge turistpark i Russland ved grensa til Norge

En turistpark for utendørsaktiviteter og ekstremsport skal bygges i Russland nær grensen til Norge. I slutten av februar diskuterte de russiske myndighetene i Murmansk-regionen og selskapet Norilsk Nickel målene og mulighetene for... Les mer »
Arnt E. Pedersen ved Iris Salten

Løvold, Nofir og Folden Akva inngår unikt samarbeid

En søppelbil på andre siden av jorden ble starten på et unikt samarbeid Saltenselskapene Løvold, Nofir og Folden Akva vil gjøre sitt for å sikre sirkularitet i oppdrettsbransjen. – Det blir mye... Les mer »
avfall norge

Rekordhandel på nett skaper papp-berg

Både handelsstanden og post- og pakkeselskapene forventer rekordhandel på nett i forbindelse med black friday og jul. Det betyr store berg av papp og plast. – De eskene som folk får hjem... Les mer »
wizz air

Wizz Air satser på reduksjon av utslipp

Ti nye løsninger for å forbedre effektivitet på forbrenning av drivstoff skal iverksettes i år. Dette er en del av Wizz Airs forpliktelse om å redusere karbonutslipp med ytterligere 33 prosent innen... Les mer »