sembo

Ferie: Nord-Norge minst opptatt av bærekraft

En fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av reisebyrået Sembo kaster lys over hva skandinaviske reisende sine preferanser og verdier. I undersøkelsen fremkommer det at mange nordmenn mener bærekraft er viktig... Les mer »
vannkraft

Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Norske vannkraftverk gjør svært lite for å sikre at vandrende fisk ikke blir hakket i hjel eller skadd i anleggene, til tross for at problemet er velkjent, ifølge Fiskevandringsundersøkelsen 2024, som Naturvernforbundets... Les mer »
sintef

Ny veileder kan gi flere grønne tak

En ny veileder viser hvordan man bør gå fram når man vurderer å etablere grønne tak på eksisterende bygg.  Flere grønne tak og fasader bidrar til at naturen får mer plass i... Les mer »
bodø energi

Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Bodø Energi er ambisiøs og skal være en sentral drivkraft for utvikling av bærekraftige energiløsninger. På den kommende årskonferansen for Fornybar Norge, som samler nøkkelpersoner fra kraftbransjen, vil Bodøs tilnærming til energibruk... Les mer »
vinter biler

LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Miljødirektoratet har lagt frem en rapport der det varslers behov for «fysiske pisk-virkemidler» mot bilistene. Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann, FrP. 86 prosent av persontransport er med bil. Dette er forslag for... Les mer »
laks

– Laksedødeligheten kan løses

Et bredt fagmiljø ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) mener det er mulig å finne rotårsaken til laksedødelighet. – Mulighetene for å skape bærekraftig vekst i næringen ligger i å forstå... Les mer »
Naturvernforbundet

Naturvernforbundet: Hogst av naturskog må stanses!

Naturvernforbundet krever at flatehogsten i gammel naturskog må stanses inntil vi vet hvor de mest verdifulle områdene er, men Stortinget sier nei. Ukritisk hogst av naturskog ødelegger leveområdene til en rekke truede... Les mer »
loop

Slik kildesorterer du blandingsemballasje

Å kildesortere kan bli utfordrende når emballasjen består av flere materialer. Den nasjonale kildesorteringsguiden Sortere lanserer nå en ny guide som gjør det enklere å sortere blandingsemballasje. Vi har alle stått der – med... Les mer »
shopping

Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Dialektene i Nord-Norge har lenge blitt sett ned på, noe som har ført til at mange har mistet tilhørigheten til sin flotte dialekt, landsdel og dens kultur. Nordnorsk nøste UB ønsker å... Les mer »
Veterinærinstituttet

Rekordmange oppdrettslaks døde i sjøen

I følge månedlige rapporteringer av tapstall ble det registrert 62,7 millioner døde oppdrettslaks i sjøfasen i 2023. Dette er tall oppdretterne selv har meldt inn til Fiskeridirektoratet. Veterinærinstituttets beregning av prosentvis dødelighet... Les mer »