statskog

Skal kartlegge verdien av skog i Nordland

Nå starter en av Norges største kartlegginger av verdier i norsk skog. Store områder i Nordland skal under lupen. Formålet er å gi skogeierne et godt grunnlag for å drive bærekraftig forvaltning... Les mer »
too good to go

Millioner av matvarer får ny etikett

Flere kjente merkevarer går sammen for å hindre matsvinn i husholdningene. Etiketter på emballasjen skal bidra til å endre vanene våre. – Vi er veldig stolte over at så kjente merkevarer i... Les mer »
Miljødirektoratet

Nedgangen i antall rovviltskader fortsetter

Per 1. august 2022 har Statens naturoppsyn påvist 455 rovviltskader på sau, færre enn samme periode fra tidligere år. – Dette er de laveste tallene på rovviltskader vi har sett siden vi... Les mer »
pusse opp

7 av 10 mener man bør ta hensyn til miljøet ved oppussing

7 av 10 mener at det bør tas hensyn til miljø ved oppussing, og kun 2 av 10 mener miljøhensyn kan settes til side. En ny spørreundersøkelse utført av Byggstart, en markedsplass for bygg... Les mer »
fisking

Ingen ekstraordinære reguleringer av laksefisk i år

Opplysninger om innsig av laks så langt i sesongen tyder ikke på at det er nødvendig å innføre ekstraordinære regionale begrensninger i fisket i 2022. På oppdrag fra Miljødirektoratet gjennomfører Norsk institutt... Les mer »
nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette... Les mer »
snøscooter

Mange tips om ulovlig snøskuterkjøring

Statens naturoppsyn mottar mange tips om ulovlig snøskuterkjøring, og ber folk følge regelverket for å unngå skade på sårbart dyreliv. – Vi har mottatt mange varsler fra publikum om antatt ulovlig snøskuterkjøring i... Les mer »
norilsk

Finland bygger verdens kraftigste hybrid isbryter

Helsinki Shipyard i Finland har fått en stor ordre på å bygge en ny isbryter. Skipet skal operere i Arktis og vil være den største dieselelektriske isbryteren som noen gang er bygget... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
grønt punkt

Nå kan du vinne 100.000 kroner med denne!

Fra 1. januar kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100.000 kroner. I 25 år har nordmenn skylt, brettet... Les mer »