nfk

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha testsenter mot forurensing

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. – Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette... Les mer »
snøscooter

Mange tips om ulovlig snøskuterkjøring

Statens naturoppsyn mottar mange tips om ulovlig snøskuterkjøring, og ber folk følge regelverket for å unngå skade på sårbart dyreliv. – Vi har mottatt mange varsler fra publikum om antatt ulovlig snøskuterkjøring i... Les mer »
norilsk

Finland bygger verdens kraftigste hybrid isbryter

Helsinki Shipyard i Finland har fått en stor ordre på å bygge en ny isbryter. Skipet skal operere i Arktis og vil være den største dieselelektriske isbryteren som noen gang er bygget... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
grønt punkt

Nå kan du vinne 100.000 kroner med denne!

Fra 1. januar kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100.000 kroner. I 25 år har nordmenn skylt, brettet... Les mer »
agency

Nordmenns topp 5 tips for en bærekraftig julehøytid

Gaver skal handles inn, pynten skal frem og maten skal lages – julen nærmer seg med stormskritt. For mange er det også en tid forbundet med stress og overforbruk. Men det finnes... Les mer »
grønn byggallianse

Fabrikken i Bodø «månedens prosjekt» hos Grønn Byggallianse

Med leietakere i bygget totalrenoverte Hundholmen Byutvikling Fabrikken og oppgraderte fra energiklasse D til B. – Det som er spesielt i dette prosjektet er at vi har totalrenovert bygget med alle leietakere i bygget... Les mer »
kake dessert

Nesten 1,5 millioner nordmenn har gitt noe brukt til jul

Stadig flere nordmenn ønsker å både gi og få noe brukt til jul. Ferske tall fra en undersøkelse gjort av Norstat for FINN, viser at en av tre nordmenn over 18 år... Les mer »
jobbintervju

Klimatilpasning: Nå kan kommuner søke støtte

Nå kan kommuner og fylkeskommuner søke tilskudd til arbeid med klimatilpasning i 2022. Søknadsfristen er 15. februar. – Verden endrer seg og kommunene møter ulike utfordringer med klimaendringene. Arbeidet med klimatilpasning blir... Les mer »
nfk

Foreslår to nye fylkesråder i Nordland

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll foreslår Monika Sande fra Beiarn som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø. Monika Sande vil erstatte Bent... Les mer »