Ny analyse: Norske bedrifter dårlig forberedt på datangrep

data program web

Selv om selskapene har sterk tro på seg selv, har kun 33 prosent testet en handlingsplan for dataangrep og kun 28 prosent har forsikret seg mot IT-trusler. Dette viser en ny undersøkelse om sikkerhet og beredskap innen IT, gjennomført av Ovum på oppdrag for det globale analyseselskapet FICO.

Antall dataangrep mot norske selskaper øker stadig, men de fleste norske ledere er overbevist om at deres egen organisasjon er bedre rustet enn andre i samme bransje.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

– Akkurat som mange bilførere mener de er bedre sjåfører enn gjennomsnittet, ser vi at det mangler en tilstrekkelig forståelse av IT-sikkerhet. Dette kan føre til at mange ikke forstår hvor sårbare de er, og investerer for lite, sier Dylan Jones, ansvarlig for FICOs virksomhet i Norge.

FICO, som er en av verdens største aktører innen analyse og programvare for datasikkerhet, mener at selskapene trenger en mer ærlig vurdering av hvor godt beskyttet de egentlig er.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

– Globalt har IT-avdelingene flere ressurser enn noensinne til å investere i beskyttelse for å møte det stadig voksende trusselbildet og til å håndtere komplekse reguleringer. Men mange tar i bruk raske, endimensjonale løsninger som tar ikke hensyn til alle sikkerhetsbehovene i organisasjonen, sier Maxine Holt, direktør for research i Ovum.

Over 500 toppledere og IT-ansvarlige har deltatt i undersøkelsen ”Views from the Nordic C-Suite”.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Undersøkelsens hovedfunn blant deltakerne viser at:

72 prosent tror at deres IT-sikkerhet er bedre enn konkurrentenes
6 av 10 tror at antall sikkerhetstrusler og dataangrep vil øke i løpet av året
41 prosent opplever at antall dataangrep øker hvert år
43 prosent mener at ansatte som jobber med IT (f.eks systemadministratorer og IT-sjefer) utgjør den største risikoen for IT-sikkerhet)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.