Endelig forbud mot pelsdyroppdrett vedtatt

pels

I går ble loven om forbud mot pelsdyroppdrett i Norge endelig vedtatt. – Nå kan alle dyrevenner rope «hurra»! Tusen takk til alle som har bidratt gjennom flere tiår for å komme dit vi er i dag, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

– Dette er en seier for alle som på forskjellige måter har jobbet for å stanse dyremishandlingen som foregår i pelsdyroppdrett. Snart slipper nye valper å bli født inn i et liv i nettingbur, sier Kleveland.

Les også:  Fredsprisen til Maria Ressa og Dmitrij Muratov: - En stor anerkjennelse av ytringsfriheten

For nå er det altså vedtatt, pelsdyroppdrett skal avvikles i Norge innen 2025, med kompensasjon til pelsdyroppdretterne. Etter en intens debatt på Stortinget i dag, stemte stortingsrepresentantene over lovforslaget. Venstre, MDG, og SV kjempet dyrenes sak på talerstolen.

Kleveland takker politikerne som har stått fast på dyrenes side, og påpeker at debatten som har rast om pelsdyrindustrien den siste tiden har inneholdt mye støy.

Les også:  Frykter konsekvensene av lite penger til bredbånd

– Debatten i det siste har gitt inntrykk av at dette bare handler om penger. Det er som om mange har glemt hva det egentlig dreier seg om. Dette handler om slutten på grov dyremishandling av nesten en million dyr hvert år.

Planen for kompensasjonen er også vedtatt. En fungerende kompensasjonsordning er en forutsetning for at pelsdyroppdretterne skal kunne starte avvikling. Det var ikke selvsagt at dette skulle skje i dag, Arbeiderpartiet (AP) og Senterpartiet (SP) har stemt for  forslag som vil utsette kompensasjonsordningen, og dermed hele avviklingen av pelsdyroppdrettet.

Les også:  Samferdselsministeren om bord i første tog til Sverige etter pandemien: – Bruk kollektivtilbudet både i Norge og på utenlandsreiser

– En utsettelse ville vært en skam, og i strid med velgernes forventinger. At SP har profilert seg som bremsen mot dyrevernpolitikk er ikke noen overraskelse, men at AP støttet dem er skuffende. Dette bør velgerne merke seg, sier Kleveland.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.