Sensasjonelt av Isabel Freese i EM i dressurridning

Norges Rytterforbund

Norske Isabel Freese tok søndag tidenes beste norske plassering i et europamesterskap i moderne tid – etter en fantastisk innsats i Grand Prix Freestyle i tyske Riesenbeck ble hun nummer ti. Med det er 44-åringen fra Oslo et stort steg nærmere realiseringen av sin livslange drøm – olympisk deltagelse.

Isabel Freeses mål i mesterskapet var å kvalifisere til Grand Prix Special, som en av de 30 beste av de 69 deltagerne i den innledende Grand Prix-klassen. Det gjorde hun med god margin, og i denne klassen klarte hun like godt å være en av de 18 beste som fikk plass i søndagens freestyle-finale.

Her imponerte hun med en freestyle av svært høy vanskelighetsgrad. Dommerne belønnet testen til hele 82,593 % hvilket ledet til tidenes beste norske plassering i et EM på seniornivå.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det var tårer og gåsehud på én gang, hun gjorde hele rytter-Norge stolte i dag, fastslår Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund. – Hennes prestasjon er på ingen måte noen tilfeldighet, dette er resultatet av hardt arbeid gjennom mange år. Det er med ydmyk stolthet jeg tenker over den enorme innsatsen hun har lagt ned. Hun gjorde virkelig hele rytter-Norge stolte i dag!

– De gjennomførte en svært vanskelig kür på en fantastisk måte, og de har suksessivt gjennom mesterskapet klatret oppover på resultatlisten. Dommerne liker det de ser, og de vil gi poeng. Det er fantastisk at Norge endelig er der oppe og fighter i toppen, sier Norges landslagsleder, den svenske A-treneren Pether Markne.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Isabel Freese flyttet til Tyskland da hun var 20 år gammel, for å forfølge sin drøm om en karriere som dressurrytter. Det har resultert i beriderutdannelse og toppjobb som rytter hos anerkjente tyske Paul Schockemöhle. Hingsten Total Hope eies av hennes arbeidsgiver sammen med danske Lone Bøegh Henriksen, og er en svært ettertraktet avlshingst.

Da verdensrankingen ble oppdatert ved månedsskiftet, hadde Isabel Freese klatret til 24. plass, hvilket er den beste norske plasseringen noensinne. Hun ligger også som nummer to på Olympic Ranking List i sin gruppe – beholder hun den eller avanserer, gir dette Norge en individuell kvoteplass til OL. Med sitt sensasjonelle EM-resultat får hun nye verdifulle poeng på rankinglistene, og er trolig også enda et steg nærmere sin olympiske drøm.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Jeg føler jeg at vi har jobbet lenge, men jeg føler også at det betaler seg nå. Jeg husker jeg var hjemme på Kalbakken og tenkte at «en dag skal jeg til OL». Og nå er det innenfor rekkevidde. Det er mange ting som skal klaffe, men jeg håper at denne drømmen jeg har hatt i så mange år nå kan bli virkelig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.