Norges Bondelag: – Hoksrud er heldig

lars petter baritones

– Bård Hoksrud er heldig som får være statsråd for Norges viktigste næring, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes etter at Hoksrud ble utnevnt til ny landbruks- og matminister.

– Han har også et stort ansvar å forvalte. Norsk landbruk produserer rein og trygg mat, vi bidrar til bosetting og sysselsetting i nesten alle landets kommuner, og skaper verdier for 140 milliarder hvert år. Det gjelder å forvalte disse ressursene på en langsiktig og bærekraftig måte, også for landbruksministeren, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Lytt til næringa
– Jeg håper også at Hoksrud viderefører sitt engasjement for beitenæringa i rovdyrpolitikken.

Bård Hoksrud er den tredje landbruksministeren fra FrP etter at Erna Solberg ble statsminister.

– Det har vært mange harde politiske kamper mellom landbruket og FrP. Jeg håper Hoksrud tar seg tid til å lytte til næringa før han begynner å utføre politikk, og at vi får til et godt samarbeid om hvordan vi skal utvikle norsk landbruk videre, sier Bartnes.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Ta vare på matjorda, Dale!
Jon Georg Dale ble i dag utnevnt til ny samferdselsminister. Han får dermed også ansvar for jordvern i regjeringa.

– Jeg forventer at den tidligere landbruksministeren holder et ekstra sterkt øye med matjorda i de kommende store samferdselsprosjektene. Alle som har et nært forhold til norsk matproduksjon vet hvor sårbar matjorda er og at vi må ta vare på den, avslutter Lars Petter Bartnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.