Barnas Tale på NRK: Etterlyser flere talere fra Nordland

unicef

For fjerde år på rad skal et norsk barn holde tale til nasjonen, i forkant av Kongen og Statsministerens tale nyttårsaften. I år sendes Barnas Tale på NRK, og initiativtaker UNICEF Norge etterlyser flere taler fra Nordland.

Søknadsfristen for å sende inn sin tale til Barnas Tale er fredag 14. oktober. Til nå er det få taler som har kommet inn fra Nordland. UNICEF Norge håper flere barn og unge vil gripe denne viktige sjansen.

─ Barnas Tale er et viktig tiltak for at norske barn og unge skal bli hørt, og ikke minst en fantastisk mulighet for den som blir valgt ut til å tale på vegne av alle barn og unge i Norge. Å få dele sine synspunkter og tanker om viktige temaer før Kongen og Statsministeren på Nyttårsaften er ærefullt og en unik sjanse, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Alle under 18 år kan sende inn sin tale med et tema de brenner for. En egen komité velger talen som skal representere barn og unges stemme i år og talen spilles inn i Rikssalen på Eidsvoll, og blir vist på NRK1. Programmet skal i år ledes av NRK-profilen Selma Ibrahim, som de aller fleste norske barn og foreldre kjenner godt fra før. I tillegg til talen, har programmet en lang rekke innslag med uttalelser fra en rekke samfunnstopper. I fjor deltok blant annet Statsminister Jonas Gahr Støre, samt Klima og Miljøminister Espen Barth Eide i programmet.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

─ Vi håper flere barn og skoler vil engasjere seg, og sende inn sin tale før fristen. Det er både gøy og lærerikt, og det er viktig at vi gir barna muligheten til å delta i samfunnsdebatten med sine meninger. Det er vi ikke alltid så flinke til, og derfor er Barnas Tale så viktig, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Slik sender du inn ditt bidrag

  1. Velg et tema du brenner for. Voksne kan hjelpe til med å skrive, filme og sende inn videoen, men skal ikke påvirke dine meninger eller temaet du velger å snakke om i talen.
  2. Du kan selv velge form og innhold på talen. Du står også fritt til å velge lengde selv, men vi anbefaler at talen ikke er lenger enn 3-5 minutter.
  3. Send videoen, kontaktinfo og skriftlig godkjennelse for visning av videoen fra foresatte til e-post: barnastale@nordicscreens.no.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.