Her er den nye OL-drakten til skøytelandslaget

Norges Skøyteforbund

Til verdenscupen på hjemmebane i Stavanger stiller de norske løperne i nye drakter. Den blå fargen som har vært med siden OL i 2018 er byttet ut med rødt, hvitt og blått.

Draktene er utviklet gjennom et stort prosjekt de siste par årene og har vært ledet av Roy Mulder, NSF Sport Scientist, i samarbeid med NTNU og Olympiatoppen.

– Vi har gått grundig til verks og testet mange forskjellige stoffer med ulike egenskaper. Ut i fra testene på disse laget vi 17 ulike drakter som er blitt videre testet i vindtunnelen på NTNU. Det er snakk om mange detaljer og små justeringer for å få best mulig resultat, og vi er veldig fornøyde med resultatet. De nye draktene er enda raskere enn OL-drakten fra Pyongyang, og vi tror vi nå har verdens raskeste skøytedrakt, sier Roy Mulder.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Både løperne og støtteapparat er veldig fornøyde med draktene. Allan Dahl Johansson har akkurat gått inn til pallplass på sin første distanse for helgen, 1000m i b-gruppa, med den nye drakten.

– Den kjennes veldig bra ut, det er noen detaljer som jeg allerede nå kjenner er bedre, og så er det kult at vi er tilbake med norske farger, sier Allan Dahl Johansson. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Sportssjef Lasse Sætre er spent på hva dette vil si fremover.

– Vi vet at vi hadde en av verdens beste drakter i 2018, og nå får vi en enda raskere drakt, så dette lover veldig godt. Det gir selvtillit å ha godt utstyr, og det vil gi oss en fordel fremover, sier Sætre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.