Kokken som ble vinmester

mat alkohol

Henrik Dahl Jahnsen er kokken som ble Norges beste vinkelner. Sølv i årets Norgesmesterskap for vinkelnere gjør restaurantsjefen i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim til landets mestvinnende vinkelner i NM gjennom tidene med fire gull, to sølvmedaljer og to bronsemedaljer.

Henrik Dahl Jahnsen er både Head Sommelier på Britannia og restaurantsjef i hotellets topprestaurant Speilsalen.

– Min fremste egenskap er nok evnen til å kombinere vin til maten, og å finne en virkelig god vin til alle anledninger og budsjetter, sier 28-åringen, som også er utdannet kokk og i en årrekke hadde ledende stillinger i Bølgen & Moi.

Les også:  LESERINNLEGG: Stortinget viste ansvar, men blir klart villedet

Sammen med sølvvinneren i Bocuse d`Or, Christopher Davidsen, har han ansvaret for å gi Speilsalens gjester en uforglemmelig kulinarisk opplevelse.  

17. februar får Henrik Dahl Jahnsen og teamet vite om de har lyktes når de nordiske Michelin-stjernene deles ut i Trondheim. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.