Nytt regelverk for historiske skip

nfd

Nå er det nye regelverket for historiske skip klart. Dette skal gjøre det lettere for foreninger og andre organisasjoner å fortsette å bruke disse skipene i virksomheten sin.

– Jeg er glad for at vi nå får på plass et regelverk som legger til rette for at lag og foreninger kan drive kulturformidling samtidig som at sikkerheten ivaretas på en betryggende måte, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Les også:  Stortingsvalget: KrF og MDG under sperregrensen

Sjøfartsdirektoratet har etter oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet i flere år arbeidet med å få på plass et regelverk som skal være tilpasset historiske skip. Målet er at foreninger som bruker skipene skal kunne fortsette driften, samtidig som de har et regelverk som skal gi god nok sikkerhet for mannskap og passasjerer.

Blant de historiske skipene er Saga Oseberg vikingskip i Tønsberg havn. Saga Oseberg formidler vikingenes historie på en unik måte ved å blant annet ta med skoleklasser, turister og andre passasjerer på seilas.

Les også:  LESERINNLEGG: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad må gå!

– Slike skip spiller en viktig rolle som historisk kulturbærer og nå har vi endelig fått til et regelverk som er tilpasset denne typen fartøy, sier Røe Isaksen.

Det nye regelverket er utarbeidet i samarbeid med blant annet Universitetet i Sørøst-Norge. Åpne trefartøy er ofte enklere konstruksjoner og driftes av organisasjoner eller sammenslutninger som har kulturformidling som hovedformål. Regelverket trer i kraft 1. februar 2020, og gjelder for åpne treskip som har flere enn 12 passasjerer.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.