Styrker turistmagnet i Svolvær

nfk

– Djevelporten og Fløya i Vågan er viktige utfartsområder, både for fastboende og turister. Det er stor utfart og slitasje her, og derfor bevilger fylkesrådet 500 000 kroner til et prosjekt som skal utbedre stien, som starter i Svolvær sentrum, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland.

– Et utbedret aktivitetstilbud vil uten tvil ha positive effekter for de fastboende og for reiselivsnæringa i området, sier fylkesråd Linda Helen Haukland, som legger til at formålet med prosjektet er å utbedre aktivitetstilbudet i friluftsområdet Djevelporten og Fløya i Lofoten, samt å verne de sårbare naturområdene for unødig og uopprettelig slitasje.

Les også:  Arctic Cluster Team - God som gull!

Turstien mot Djevelporten og Fløya i Svolvær er en av de mest befolkede og utsatte friluftsområdene i Lofoten. Traseen er en del av den såkalte High Five-ruta, og er mye benyttet av både lokale og besøkende. Fra 2018 og frem til i dag har det vært en økning i årlige passeringer fra 43 000 til over 100 000. Med tanke på at det ser ut til at andelen utenlandske besøkende i år skal normalisere seg, forventes det at antall besøkende til Djevelporten og Fløya skal øke ytterligere.

– Ved å utføre omlegginger, fallsikring, steinlegging og drenering, i tillegg til skilting og markering av ruter i kart, vil man kunne redusere naturslitasje og gi et bedre aktivitetstilbud for alle, sier Haukland.

Les også:  Vil at Nordland fagskole skal kunne godkjenne egne studietilbud

Prosjekteier for prosjektet er «Djevelportens forening» som har med seg flere samarbeidspartnere, blant annet fire grunneiere, Lofotstien, Lofoten turlag, Vågan kommune, Vågan næringsforening, Svolvær Røde Kors og Lofoten friluftsråd og en rekke lokale bedrifter.

-Vi Djevelportens Forening er svært glade for at Nordland fylkeskommune nå blir med som en stor økonomisk bidragsyter til vårt prosjekt. Dette bidraget er avgjørende for å kunne gjennomføre de arbeider som er planlagt sommeren 2022, sier leder Tor Henriksen.

Les også:  Tidenes mulighet i år for landbruksnæringen i Nordland

– Det arbeidet som planlegges utført i år har en kostnadsramme på omlag en og en halv million kroner. Det gleder oss at vi med Nordland fylkeskommune, Vågan kommune og lokalt næringsliv som økonomiske bidragsytere nå snart har finansieringen av årets planlagte arbeid på plass. Når årets arbeider er sluttført, forhåpentligvis i midten av juli, håper vi å ha på plass en god trapp/ sti opp til Djevelporten. Vi håper og tror at dette vil gi både lokale og tilreisende mange fine turer i tiden som kommer, avslutter Henriksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.