Mild vinter: kraftprisene faller

mild vinter

Vinterkulden lar vente på seg noe som fører til at strømprisene faller for oss bodøværinger. Nå er det mer tilgjengelige kraftressurser enn hva som er vanlig på denne årstiden. Det minsker også risikoen for vedvarende høye kraftpriser i vinter.

Markedet har lenge ventet på den varslede kulden som skulle legge seg over Norden. Men, prognosene de siste dagene utsetter vinterkulden. Det er nå ventet mer ustabilt, og til tider mildt og vått vær i Norden.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Den hydrologiske balansen, som er summen av vann i magasiner, snø i fjellet og markvann, viser at det er mer tilgjengelige ressurser nå enn hva som er normalt for årstiden. Det gjør at det er mindre risiko for vedvarende høye kraftpriser gjennom vinteren, sier Andreas Myhre som er Direktør krafthandel i LOS Energy.

Så sant det ikke kommer en langvarig kuldeperiode de kommende månedene, ser ikke markedet ut til å prise inn noe risiko for kommende vinter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.