Rekordhandel på nett skaper papp-berg

avfall norge

Både handelsstanden og post- og pakkeselskapene forventer rekordhandel på nett i forbindelse med black friday og jul. Det betyr store berg av papp og plast.

– De eskene som folk får hjem til seg som følge av handel i forbindelse med black friday og handling av julegaver, kan gjenbrukes når de skal sende julegaver. Et godt tips er derfor å behandle eskene pent og bruke til ekstra tid når man pakker ut slik at de ikke blir ødelagt. Mange kan ikke være sammen med familien i julen, slik de pleier, og derfor blir det nok mange som sender julegaver til slekt og venner i år, tror administrerende direktør i Avfall Norge, Cecilie Lind.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Hun oppfordrer de som ikke klarer å bli kvitt all pappen og plasten om å huske å kildesortere. 

-Husk å kildesortere papp og plast! Da har du gjort en god gjerning denne julen. Både papp og plast kan resirkuleres og blir resirkulert, så lenge det er rent og holdes adskilt, sier Lind. 

Nordmenn er ganske gode til å kildesortere, og i høst lanserte Avfall Norge sammen med flere aktører en ny felles merkeordning for kildesortering, som skal gjøre det enda enklere. Målet er at systemet skal være likt over hele landet, slik at det ikke er tvil om hvor de ulike materialene skal kastes.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Også det som skal kastes, som for eksempel emballasjen, bør merkes med det riktige symbolet av produsentene, for å gjøre det enda enklere for forbrukeren. 

-Vi vet at mange kan bli enda bedre til å kildesortere og denne julen blir det ekstra viktig siden vi både er mer hjemme og handler mer på nett. Esker og poser tar stor plass og hvis vi ikke er flinke til å både sortere og flatklemme dem blir blir avfallsbeholderne veldig fort fulle. Derfor håper vi at alle gjøre en ekstra innsats denne julen, oppfordrer Cecilie Lind. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.